Locale Altele
Sambata, 13 August 2022
Sam, 13 Aug 2022
Copiii Raza Speranței s-au distrat în tabăra de recuperare de la Sarospatak
Fundația Hans Lindner  - Miercuri, 10 Iulie 2019

Fundația Hans Lindner, prin programul Raza Speranței, în parteneriat cu Fundația Kosztyu Ádám din Ungaria a oferit şi în acest an o săptămănă de relaxare, odihnă și recuperare pentru copiii cu boli oncologice și copiii cu alte dizabilități din țările vecine (Ungaria, Romania, Slovacia, Ucraina)


În săptămână 1-7 iulie 2019  s-a desfășurat renumita Tabără a Aventurilor de la Sarospatak/Ungaria, unde atât cei 140 de participanti (copii și parintii lor) s-au reîntâlnit bucuroși cu vechii lor prieteni, dar au avut ocazia să lege noi și trainice prietenii și cu noile familii sosite în tabără.


La întoarcerea acasă copiii au povestit cu mare entuziasm despre atracțiile taberei, printre care jocurile fara de sfarsit in piscina din incinta taberei sau  incercarile din parcul de aventuri din Satoraljaujhely. Ei au avut astfel ocazia să se bucure și să uite pentru câteva zile de lupta cu boala și tratamentele grele, oferindu-le activități benefice pentru a se reface atât fizic cât și psihic.

Nu au lipsit nici micile ateliere de lucru manual, unde copiii alături de părinți au confecționat obiecte artizanale care le vor aminti cu drag de zilele petrecute în tabără. O activitate mult îndrăgită a fost cea în care copiiii au cules și lavandă şi au confecţionat buchețele ornamentale din minuatele flori de lavandă. 


Organizatorii se bucură că și în acest au reușit să ofere copiilor și părinților acestora odihnă și recreere, bucurie și voie bună.

Familiile și organizatorii multumesc pe această cale sponsorilor Király István , Kengye Zoltán, Fehér Zoltán, Barta Ludovic , Kovacs Beata, Nagy Enikö, Asztalnok Mária, Kállai Pál, Dobos Zsigmond, care au asigurat hrana zilnica, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil, dar și comunității sătmărene care donând 2 % din impozitul pe venit demonstrează că împreună se poate pune în mișcare ceva care părea greu de realizat.

Tags: copii  raza sperantei  tabara  ungaria  
974 vizite
Distribuie pe