Locale Altele
Vineri, 2 Iunie 2023
Vin, 2 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grevă spontană la Transurban. Autobusele nu au ieşit pe traseu în primele ore ale dimineţii
Florin Răchitan  - Luni, 23 Septembrie 2019

Luni dimineaţa, între orele 5 şi 7, o parte a şoferilor de la societatea de transport public Transurban au iniţiat o grevă spontană, astfel că autobusele nu au circulat prin Satu Mare, pe câteva linii, în acel interval orar.

Şoferii sunt nemulţumiţi de salarii, deşi conducerea Transurban susţine că acestea au fost majorate cu 900 de lei în ultimii trei ani, iar pe acest an a mai fost propusă o majorare cu 300 de lei, pe care şoferii au refuzat-o.

„În ultimii trei ani salariul de încadrare al unui șofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1.308 lei în 2016 la 2.560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de munca în week-end (100%) și tichete de masă.

La momentul actual, la nivelul societății noastre există un Contract Colectiv de Muncă valabil până în anul 2020, astfel că greva spontană este ilegală. Greva este o iresponsabilitate față de publicul călător din Satu Mare, iar în acest caz nu ne rămâne decât să ne prezentăm scuzele față de aceștia” – se arată într-un comunicat al societăţii Transurban.

La ora 7 greva a luat sfârşit şi toate autobusele au ieşit pe traseu.

Tags: greva  spontana  transurban  
1172 vizite
Distribuie pe