Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Ziua Vârstnicilor a fost marcată la Centrul de Zi pentru Vârstnici „Sfântul Iacob”
Caritas Satu Mare  - Sambata, 5 Octombrie 2019

Centrul de Zi pentru Vârstnici „Sfântul Iacob” al Organizației Caritas a marcat Ziua Internațională a Vârstnicilor și totodată douăzeci de ani de la înființarea instituției.

La Centrul „Sfântul Iacob” Ziua Internațională a Vârstnicilor este sărbătorită în fiecare an. Această ediție a fost una mai specială, fiind marcată și aniversarea a 20 de ani de la înființarea instituției.

De ziua lor, pensionarii și angajații instituției au pregătit un desert delicios împreună. Seniorii s-au așezat la masa decorată festiv și au servit împreună prăjitura cu mac și ciocolată, împărtășind gândurile lor despre viață. Angela Kincses, coordonatoarea centrului a recitat o poezie dedicată vârstei înțelepciunii. A fost o adevărată sărbătoare – o sărbătoare a sufletului, reflectată pe ochii și fețele zâmbitoare ale vârstnicilor.

Evenimentul s-a încheiat cu rostirea rugăciunii centrului: „Te rog din suflet, Domnul meu,/ Fi-mi alături azi și mereu,/ Dă-mi puterea să fiu bun/ Să activez pentru binele comun./ Și dacă mă privești în această zi,/ Bucurie Tu să simți./ Amin.”


După o anumită vârstă fiecare zi de viață poate fi privită drept cadou din partea lui Dumnezeu. Vârstnicii care frecventează Centrul „Sfântul Iacob” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare se bucură zi de zi împreună de acest cadou, iar angajații instituției încearcă să asigure toate condițiile pentru ca bucuria lor să fie deplină. Fac asta de luni până vineri, de 20 de ani și doresc să-și îndeplinească misiunea și în următoarele două decenii.

867 vizite
Distribuie pe