Locale Altele
Miercuri, 6 Iulie 2022
Mie, 6 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii sătmăreni vor începe şcoala fără corn şi lapte
Florin Răchitan  - Vineri, 11 Septembrie 2009

Din cauza întârzierii cu care Primăria a demarat procedurile de licitaţie, elevii din municipiul Satu Mare nu vor primi lapte şi corn, cel puţin în primele două sau trei săptămâni ale noului an şcolar.

 

Conducerile Primăriei şi Consiliului Judeţean Satu Mare aruncă pisica moartă una în curtea celeilalte, dar asta nu ţine de foame şi, spre deosebire de colegii lor din alte localităţi ale judeţului, elevii din Satu Mare au şanse să-şi primească pachetele cu micul dejun cel mai devreme spre sfârşitul lunii septembrie.

 

Din cauza întârzierii cu care Biroul de Achiziţii a întocmit actele necesare, Primăria Satu Mare a lansat procedurile de licitaţie pentru desemnarea firmei furnizoare de produse de panificaţie şi produse lactate abia în data de 6 august, ceea ce înseamnă că firmele ofertante pot să-şi depună dosarele până în 18 septembrie.

După aceea, comisia de licitaţie va analiza dosarele şi va desemna firma câştigătoare abia la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

 

Asta înseamnă o întârziere de cel puţin două săptămâni, chiar dacă nici o firmă nu va depune contestaţie cu privire la rezultatul licitaţiei, în cel mai fericit caz. Dacă, însă, vor exista contestaţii, soluţionarea lor va dura încă cel puţin două luni, timp în care elevii sătmăreni vor vedea lapte şi corn guvernamental doar la televizor.

 

După cum se ştie, programul de achiziţie a laptelui şi cornurilor asigurate din fonduri guvernamentale a fost descentralizat şi, din acest an, fiecare primărie este liberă să organizeze licitaţii şi să desemneze propriii furnizori ai acestor alimente.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a declarat că a anunţat din timp primăriile din judeţ în legătură cu această schimbare, le-a şi asigurat fondurile necesare provenite de la Guvern şi majoritatea administraţiilor locale au reuşit să rezolve problema, astfel că elevii din cele mai multe oraşe şi comune ale judeţului vor fi aşteptaţi în prima zi de şcoală cu pachetele cu corn şi lapte pe bănci.

 

Primarul Iuliu Ilyes explică întârzierea cu care se organizează licitaţia la Satu Mare prin suprasolicitarea angajaţilor de la Biroul de Achiziţii din cadrul Primăriei, care se pare că au un program foarte încărcat.

Tags: corn  lapte  intarziere  licitatie  
1656 vizite
Distribuie pe