Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Respectul față de demnitatea și drepturile fundamentale ale persoanei în vârstă - un angajament si al Fundației Hans Lindner
Fundația Hans Lindner  - Joi, 1 Octombrie 2020

 „Ce minunată certitudine este a ști că viața fiecărei persoane nu se pierde într-un haos disperant, într-o lume condusă de pura întâmplare sau de cicluri care se repetă fără sens” - cu aceasta afirmație pornește Fundația Hans Lindner, inca de la sfarsitul acestui an, la un nou drum.

Pe timpul pandemiei, Fundația Hans Lindner a depus eforturi împreună cu DAS, DGASPC, Organizaţia Caritas și Serviciul de Ajutor Maltez pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă. Datorită unei colaborări bune, persoanelor în vârstă din familiile aflate în nevoie și din centrele rezidențiale le-au fost înmânate pachete de alimente și au fost donate lucruri pentru îngrijire personală. Astfel s-a creat o legătură cu acest grup de persoane vulnerabile, s-au discutat nevoile, încercările, speranţele...lor, rămânându-le aproape şi în continuare.

Cu speranţa că vremea acestei crize va lua sfârşit în curând, grija faţă de persoanele în etate va continua şi sub alte forme! Fundatia Hans Lindner se angajează, ca această sferă să fie abordată cu un simțământ şi mai viu de responsabilitate din partea tuturor: indivizi, familii, asociații, organizaţii, autorităţi, instituţii, iniţiative economice, conform competențelor și datoriilor fiecăruia, în conformitate cu principiul subsidiarității. 

Împreună cu ele, respectiv cu cei interesaţi de această colaborare, Fundatia Hans Lindner dorește să transforme criza în oportunitate și să atenueze efectele acesteia în rândul persoanelor în vârstă, ei pot lucra la dezvoltarea unui sistem de securitate socială mai puternică și să furnizeze servicii de calitate. De fapt, numai așa se va putea urmări scopul de a garanta persoanei în vârstă condiții de viață din ce în ce mai demne, și de a da valoare rolului său de neînlocuit într-o societate în continuă și rapidă schimbare economică și culturală. 

Drept confirmare a toate acestea, adresându-se la circa opt mii de vârstnici, primiți în audiență în data de 23 martie 1984, Ioan Paul al II-lea spunea:

Lucrurile nu pot rămâne așa cum merg în momentul acesta în lume. Voi toți sunteți Biserica. Aveți grijă ca această Biserică să se transforme, să fie plină de viață, pentru că se lasă provocată de strigătele celor nedreptățiți, de plânsetele celor suferinzi și de cei de care nu se mai îngrijește nimeni.”

Aşadar, Fundaţia Hans Lindner are ca scop în viitor să susţină interesele si demnitatea persoanelor în vârstă și dorește să deschidă o serie de articole, mese de lucru, workshop-uri, seminarii, care să contribuie la scoaterea in evidență a valorilor si sensului de viață demnă a generațiilor de vârsta a III-a și IV-a.

Nu în ultimul rând intenționează să contribuie efectiv la  formarea personalului de îngrijire, fie ca ei să exercite profesia în diverse forme specializate (spitale, centre de rezidență, centre de zi, ingrijire la domiciliu, administratie publica, unitati de invatamant), dar și acelor persoane, care acasă, în familie îşi îngrijesc parintii sau rudele, prietenii, vecinii.

Pentru dezvoltarea actualei direcţii este necesară o colaborare locală, astfel toţi actorii implicaţi deja în această sferă de muncă respectiv doritorii în formarea ingrijirii persoanelor în vârstă, sunt invitaţi să contacteze Fundatia Hans Lindner la numărul de telefon: 0735.871.207 sau 0261.715.136, ori personal la adresa: Satu Mare, str. Ceahlaului, nr.38.

 

1586 vizite
Distribuie pe