Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Sezonul reducerilor „şmechere” în magazine
Penina Cirţ, Florin Răchitan  - Marti, 15 Septembrie 2009

Suntem în plin sezon al reducerilor în magazine, iar comercianţii sunt foarte „inventivi” în această privinţă. Directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Valentin Breban, a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva dintre „trucurile” folosite frecvent în ultima vreme de comercianţii fără scrupule.

 

Unul dintre ei, de exemplu, a înscris nu mai puţin de trei preţuri pe eticheta unui produs, făcând, aşadar, reduceri „pe etape” până ce ajuns la un discount de 80% din preţul iniţial.

 

Teoretic, asta e o veste bună pentru cumpărători, singura hibă este însă faptul că acest ultim preţ de vânzare era mai mic decât cel la care comerciantul a cumpărat el însuşi produsul respectiv.

 

Această tactică este folosită frecvent mai ales de supermarketuri, scopul fiind acela de a ucide concurenţa prin mijloace nu tocmai cinstite, chiar daca unele produse se vând în pierdere. Deoarece legislaţia interzice asemenea practici de concurenţă neloială, inspectorii OPC au amendat comerciantul respectiv cu 5.000 de lei.

 

O altă firmă care şi-a bătut joc de clienţi cu reduceri mai mult „teoretice” este supermarketul Billa. Aici s-a anunţat o reducere substanţială de preţuri la puii congelaţi, promoţie ce era valabilă pe o zi întreagă. Numai că deja la ora 10 dimineaţa, stocul de pui congelaţi a fost epuizat, iar cumpărătorii se uitau doar la etichetele ce anunţau fabuloasa promoţie, lipite frumos pe lăzile frigorifice goale. În urma reclamaţiilor, conducerea supermarketului Billa a fost nevoită să aprovizioneze din nou raionul respectiv cu pui congelaţi, pentru a face faţă cererilor clienţilor, dar s-a ales şi cu o amendă de 1.500 de lei.

 

Directorul CRPC, Valentin Breban, aminteşte sătmărenilor că pot să depună reclamaţii şi sesizări chiar şi în week-end, de vineri de la ora 17.00 şi până duminică la ora 12.00, sau la numărul de telefon 0261-736240.

Tags: reduceri  sezon  magazin  
1563 vizite
Distribuie pe