Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef: ”În timp ce un milion de români din sectorul privat riscă să-și piardă locurile de muncă, bugetarii n-au nici un stres, iar guvernul se preface că luptă cu Covidul”
Pro România  - Joi, 5 Noiembrie 2020

Un milion de antreprenori și angajați din domeniile HORECA, organizare evenimente, comerț, transport și turism au locurile de muncă periclitate în România din cauza măsurilor luate de Guvern în ceea ce consideră a fi luptă împotriva pandemiei Covid.

Dintre aceștia, potrivit previziunilor, 100.000 de angajați din domeniile HORECA și Evenimente își vor pierde locurile de muncă până la sfârșitul acestui an. Mii de firme din aceste domenii vor da faliment, pierderile ajungând la nivel național la peste trei miliarde euro.

Sătmărenii care activează în aceste domenii încep să simtă din plin criza, după ce municipiul Satu Mare a intrat în scenariul roșu de luptă împotriva Covid și este de așteptat ca în scurt timp întregul județ să aibă aceeași soartă.

În tot acest timp, câți bugetari credeți că și-au pierdut locurile de muncă și nu mai au siguranța zilei de mâine, așteptând, în cel mai bun caz, ajutoarele guvernamentale care nu mai vin? Ați ghicit: 0 !!!

Ați auzit, probabil, că în alte țări din Uniunea Europeană, guvernele asigură compensații financiare sub diverse forme celor care și-au pierdut temporar sau definitiv locurile de muncă din cauza Covid. Ați auzit, probabil, și cum președintele Klaus Iohannis se lăuda că România a atras o sumă record din fonduri europene, din care mare parte ar trebui să fie cheltuită tocmai pentru rezolvarea problemelor sociale cauzate de Covid. Câți bani credeți că au ajuns până acum în România în acest scop? Ați ghicit: 0 !!!

Care este, în schimb, prioritatea Guvernului în plină pandemie și criză economică? Organizarea alegerilor parlamentare. Neapărat! Nimic altceva nu mai contează!

Dacă așa înțeleg ei să-i ajute pe români în aceste vremuri grele, atunci haideți să le facem o surpriză în 6 decembrie! N-o să le placă, dar ei au vrut-o!

Trimiteți în Parlament oameni preocupați de soarta țării, dar nu doar din vorbe, ci cu planuri de măsuri concrete pentru ieșirea din criză și revenirea la normalitate.

Pro România are un asemenea plan, principalele puncte fiind următoarele:

  1. Asigurarea unui venit minim de criză de 2.000 lei lunar sau 1.500 lei/membru de familie;
  2. Sprijin economic de criză pentru IMM-uri, prin cotă de TVA redusă de la 9 % la 5% pentru segmentul HORECA și producătorii din industria alimentară;
  3. Eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific și a taxelor și impozitelor datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.

Sunt mândru că fac parte din echipa Pro România și abia aștept să propun aceste inițiative legislative de la tribuna Senatului. Apoi vom vedea cine va îndrăzni să voteze împotriva! Măcar așa vor afla românii cine e și cine nu e #ProRomania!

Micile afaceri din România trebuie sprijinite URGENT! Trimiteți-ne în Parlament, ca să le putem sprijini și să scoatem țara din criză!

Tags: plan  criza  pro romania  adrian stef  
2188 vizite
Distribuie pe