Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Blocurile ANL rămân fără gaz
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 Septembrie 2009

După ce săptămâna trecută cele două blocuri ANL de pe Bulevardul Cloşca au fost debranşate de la reţeaua de gaz, locatarii s-au trezit după cel de-al XII-lea ceas să caute soluţii pentru rezolvarea problemei.

 

De la bun început, blocurile au fost construite cu reţele comune de apă şi gaz, fără contorizare separată, pe apartamente, iar sătmărenii care au trecut prin experienţa sistemului pauşal de plată ştiu ce coşmar poate să devină acesta în momentul în care în bloc trăiesc şi locatari mereu restanţieri la plata utilităţilor.

 

Aşa s-a întâmplat şi la blocurile ANL, dar nimeni nu a luat măsuri concrete din timp pentru a rezolva situaţia. Cu toate că majoritatea celor 86 de familii care locuiesc acolo sunt cu plata la zi, există 13 chiriaşi care au acumulat de-a lungul anilor restanţe de peste 600 milioane de lei.

 

Administratorul blocurilor, Sorin Haiduc, spune că în ultimii cinci ani a depus numeroase sesizări la Primărie în legătură cu această situaţie, dar nu a primit nici un răspuns. Singura măsură luată de Primărie a fost acţionarea în judecată a rău-platnicilor, dar deocamdată fără nici un rezultat. E adevărat că, recent, instanţele de judecată au dat sentinţe definitive pentru evacuarea a două familii care au adunat cele mai mari restanţe, dar această evacuare nu poate fi pusă, deocamdată, în practică, din cauza grevei magistraţilor.

 

Săptămâna trecută, conducerea societăţii E-On Gaz s-a săturat să mai aştepte plata facturilor restante şi a lăsat ambele blocuri fără gaz.

 

Disperaţi, locatarii l-au invitat miercuri seara pe viceprimarul Kereskenyi Gabor să discute problema şi să caute împreună soluţii. Acesta s-a prezentat la întâlnirea cu locatarii, dar a declarat de la bun început că nu a adus nici bani şi nici vreo ţeavă cu apă caldă în buzunar.

 

„Chiar dacă am avea temei legal, noi, Primăria, nu suntem dispuşi să plătim datoriile acumulate de alţii. Singura soluţie este ca aceşti oameni să fie constrânşi cumva să plătească. Până atunci vom continua demersurile în Justiţie împotriva rău-platnicilor şi vom iniţia un proiect de hotărâre prin care vă vom ajuta să vă contorizaţi separat apartamentele, iar în paralel vom urgenta şi procedurile de vânzare a locuinţelor către chiriaşi. Am cerut şi reeşalonarea datoriilor de la conducerea centrală a E-On Gaz, dar şansele nu sunt prea mari pentru a obţine acest lucru. Oricum, datoriile trebuie plătite” – a punctat viceprimarul Kereskenyi Gabor.

Tags: blocuri  anl  gaz  
1682 vizite
Distribuie pe