Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Masă de Paște îmbelșugată, de la Asociația SamCivica și Fundația Hans Lindner, pentru sătmăreni vârstnici și nevoiași
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Aprilie 2021

Este al doilea an în care nu doar diferențele confesionale, dar și pandemia îi împiedică pe sătmăreni să sărbătorească împreună Învierea Domnului. În același timp, ca întotdeauna, Paștele îi unește sufletește pe oameni și oferă sătmărenilor cu suflet mare ocazia de a-și dovedi solidaritatea cu semenii lor cărora, din diverse motive, le lipsesc bunătățile tradiționale de pe masa de sărbătoare.

Așa s-au gândit și voluntarii Asociației SamCivica, o organizație nouă închegată în jurul unor tineri inimoși, care, beneficiind de sprijinul logistic al Fundației Hans Lindner, cu experiență de multe decenii în asemenea acțiuni, au pregătit pachete de Paști pentru 45 de persoane, bătrâni și familii cu venituri reduse. De remarcat că majoritatea membrilor asociației vor sărbători Paștele abia peste o lună, dar au dorit să le facă sărbătoarea mai frumoasă concitadinilor care se bucură acum de vestea Învierii.

”Am pregătit bunătăți condimentate cu dragoste și empatie. Asta pe lângă sare, piper și un strop de Eros Pista. Sperăm ca beneficiarii să se bucure de gulaș, sarmale, drob, șuncă și delicioase dulciuri de ciocolată. Cuvântul "Paște" vine din ebraică și însemnă "a trece peste". Acesta este și mesajul nostru pentru sătmăreni: vom trece peste orice, împreună. Despre asta este și vorba în SamCivica, despre solidaritate și dragoste pentru semeni și natură” – a declarat reprezentantul Asociației SamCivica, Călin Culcean.


Tags: masa  paste  samcivica  
1117 vizite
Distribuie pe