Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cantorii nu şi-au mai primit salariile din aprilie
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Septembrie 2009

Consilierii judeţeni au primit o vizită mai puţin obişnuită la şedinţa ordinară de miercuri, iar unii dintre ei au şi avut emoţii, explicabile dacă ne gândim la păcatele pe care le au pe suflet.

 

Cei trei protopopi ortodocşi din judeţ, Ioan Socolan din Satu Mare, Ioan Feier din Negreşti-Oaş şi Marian Crainic din Carei, s-au prezentat in corpore în faţa aleşilor sătmărenilor, informându-i că personalul neclerical din parohiile lor nu şi-a mai primit salariile din aprilie.

 

Declaraţia lor a fost confirmată şi de protopopul reformat de Carei, Nagy Sandor, care este şi consilier judeţean. Banii ar fi trebuit să vină de la Guvern, conform legii, dar din cele 3,5 milioane RON, cât au nevoie cultele din judeţ în fiecare an, s-au primit doar 900.000 RON, din care s-au plătit doar salariile din primele luni ale anului.

 

În unele parohii, salariile cantorilor şi ale celorlalţi angajaţi au fost plătite din banii colectaţi de la credincioşi, iar protopopii le-au cerut consilierilor judeţeni să intervină pentru a recupera aceşti bani de la Guvern.

 

În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi-a exprimat speranţa că sumele lipsă vor fi asigurate în urma rectificării de buget a Guvernului, amânată deocamdată din cauza circului politic din coaliţie, reprezentanţii partidelor din Consiliul Judeţean s-au întrecut unii pe alţii în promisiuni, dând asigurări protopopilor că banii vor fi rezolvaţi de şefii lor de partid de la nivel central.

Deh, vine campania electorală şi dacă protopopiatele nu-şi primesc banii, adio campanie în biserici!

Tags: salarii  cantori  restante  
1550 vizite
Distribuie pe