Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Cu spirit de solidaritate activă, programe de sprijin pentru copiii bolnavi de cancer, la Fundația Hans Lindner
Fundația Hans Lindner  - Luni, 14 Februarie 2022

Pe 15 februarie lumea marchează Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer.


Ziua este marcată în fiecare an şi de către Fundația Hans Lindner, care anul acesta a organizat acțiunea ,,Cutia cu surprize”, acţiune prin care vor ajunge pachete cu “surprize” copiilor aflați sub tratament pe secția de Oncopediatrie Cluj-Napoca. Pe lângă acesta se vor mai demara și diverse campanii de prevenție și de sensibilizare a publicului cu privire la nevoile acestor copii și a familiilor acestora, greu încercate de soartă.

În acest an, Programul ,,Raza Speranței” al fundației, destinat copiilor cu afecțiuni oncologice, împlinește 20 de ani de la lansare, timp în care aproximativ 150 de copii și familiile lor au beneficiat de sprijin printr-o gamă largă de intervenții.

Fiind un membru activ al CCCC (Coaliţia pentru Cauza Copilului cu Cancer), Fundația dorește să atragă atenția asupra faptului că multe tipuri de cancer la copii pot fi vindecate, însă prea mulți copii și adolescenți au speranța scăzută să-și învingă boala, doar pentru simplul fapt că s-au născut într-o zonă defavorizată, fiind diagnosticați foarte târziu și au acces îngrădit la medicamente, echipament și tratament adecvat.

Nu mai pot exista scuze! Toți copiii din lume merită speranța unui tratament, indiferent de locul unde trăiesc! Copiii sunt viitorul țării noastre și al lumii acesteia. Vitalitatea lor este pulsul lumii noastre, o pasiune comună care ne poate uni, pentru că viitorul nostru ca și comunitate globală depinde de acest lucru.

O problemă cu care se confruntă copiii și adolescenții cu boli maligne este tendința de izolare din cercurile din care au făcut parte înainte, nedorind să fie etichetați ca și ,,persoane bolnave sau cu handicap”. De asemenea, cei care trec sau au trecut prin această boală grea aleg să nu își împărtășească lupta cu cancerul, pentru mulți fiind un capitol închis. Cel mai adesea, drumul parcurs în lupta cu boala este marcat de o durere imensă și de stres, atât pentru copil, cât și pentru familia acestuia, care trebuie să rămână unită pentru a depăși perioadele grele și tulburi.

Pentru copiii sănătoși normalitatea înseamnă să meargă la școală, să participe la activități sportive, să socializeze cu prietenii lor. Însă pentru cei care suferă de cancer, normalitatea de odinioară pare doar un vis, iar realitatea acestora constă în investigații, analize, tratamente dureroase și îndelungate cu perioade lungi de spitalizare.

În continuare, Fundația Hans Lindner rămâne fidel cauzei asumate de la bun început, îşi fixează ca scop primordial să identifice noile cazuri care necesită suport, iar preocuparea permanentă este să îmbunătățească condițiile de viață ale copiilor suferinzi de boli maligne, asigurând un mediu propice şi condiţii de trai decente, normale.

Mai susține şi efortul cadrelor medicale care luptă zi de zi, contribuie la dotarea secţiilor pediatrice şi oncopediatrice şi iniţiază evenimente, excursii şi tabere, sesiuni de recuperare, pentru însuflarea şi întărirea speranței în sufletele copiilor, dar şi ale acelora care sunt îngrijoraţi pentru ei.

870 vizite
Distribuie pe