Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ardudenii au trimis ajutoare de 15.000 euro românilor și ucrainenilor din Bucovina de Nord
Primăria Ardud  - Joi, 31 Martie 2022

“Mulțumesc, fraților”! Cu aceste cuvinte i-au întâmpinat românii din Cernăuți, Bucovina de Nord, pe ardudenii care au dus un transport umanitar substanțial de bunuri și produse obținute prin donație de la concitadinii inimoși și de la Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, transport evaluat la suma de 15.000 euro.

Nedreptățiți de istorie, românii de acolo sunt acum, alături de ucrainieni, victimele unui conflict armat absurd și au nevoie de sprijin, de încurajare și de o mâna întinsă din partea patriei mamă.

Transportul organizat de Primăria Orașului Ardud a conținut alimente neperisabile, produse de igienă, un generator capabil să susțină un spital, saci de dormit, medicamente, saltele și aeroterme.

Medicamentele și consumabilele medicale, în valoare de 8.000 de euro, atât de necesare și tot mai greu de obținut în Ucraina, au ajuns la Spitalul Regional Cernăuți, acolo unde au fost preluate de chirurgul român dr. Gyrla Ion.

Restul ajutorului umanitar obținut sub formă de donație de bunuri și produse de către Primăria Ardud s-a împărțit între localitatea Horbova, lângă Cernăuți, localitate care număra peste 2.500 de români și unde primărița găzduiește câteva sute de refugiați ucrainieni, și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Tradiției Românești, al cărui sediu s-a transformat în punct de întrajutorare a refugiaților.

Mulțumiri deosebite se îndreaptă spre Iurie Levcic, bastion al identității românești din Ucraina, spre Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca și spre viitorul medic pediatru Sara Berci, precum și spre firma de transport SMS Trans.

869 vizite
Distribuie pe