Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare a asigurat transferul a peste 150 copii ucraineni orfani în Turcia
Prefectura Satu Mare  - Joi, 31 Martie 2022

Un grup de 176 de persoane, copii din instituțiile de protecție specială din Regiunea Dnipropetrovsk și însoțitorii acestora, au intrat în România în dimineața zilei de 31 martie 2022 pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu-Diakovo.

La solicitarea sprijinului din partea Ambasadei Ucrainei în România și a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prefectul Radu Roca a luat toate măsurile necesare, încă de miercuri, 30 martie 2022, astfel încât să fie asigurate toate condițiile privind primirea, cazarea temporară și transferul grupului la mijlocul de transport necesar pentru a ajunge în Turcia în cursul zilei de 1 aprilie 2022.

Cazarea și masa sunt asigurate prin grija doamnei Judit Szejke, în colaborare cu Asociația Borókagyökér, Serviciul de Ajutor Maltez în România - filiala Satu Mare, reprezentat prin Hegedus Gergő și Asociația “O masă caldă”.


Mulțumiri Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Satu Mare și translatorilor de la Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Satu Mare. De asemenea, mulțumiri tuturor structurilor MAI pentru implicarea și colaborarea în buna desfășurare a transportului în siguranță a persoanelor la destinație.

887 vizite
Distribuie pe