Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pregătiri pentru primirea unui nou grup de copii orfani din Ucraina
Prefectura Satu Mare  - Sambata, 16 Aprilie 2022

Un  nou grup de 185 de persoane, copii orfani din orfelinatele din Regiunea Dnepropetrovsk și însoțitorii acestora, va ajunge în România în dimineața zilei de  17 aprilie, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu-Diakovo.

Așa cum a  procedat și la sosirea altor grupuri de persoane venite la Satu Mare, la solicitarea de sprijin venită din partea Ambasadei Ucrainei în România și a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Instituția Prefectului județul Satu Mare a luat  toate măsurile necesare astfel încât să fie asigurate toate condițiile privind primirea, cazarea temporară și transferul grupului venit din Ucraina la mijlocul de transport necesar pentru a ajunge în Turcia în cursul zilei de 19 aprilie.

Spatiile de cazare au fost amenajate și puse la dispoziție de oameni inimoși,  respectiv de Asociația Borókagyökér Satu Mare.

Masa va fi asigurată prin grija Asociației ”O masă caldă”, a celor de la Crucea Roșie Satu Mare  și a Serviciului de Ajutor Maltez.

Transportul pe perioada tranzitului va fi asigurat de structurile Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare.

Prefectul Roca Radu  mulțumește tuturor că sunt asigurate toate condițiile pentru primirea, cazarea temporară și transferul la aeroportul din Baia Mare, de unde  grupul va ajunge în Turcia.

”Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare al oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina.  Dumnezeu să vă răsplătească bunătatea! Sărbători binecuvântate  pentru toți cei  care sărbătoresc  Paștele sau Floriile!”- a declarat Radu Roca.

488 vizite
Distribuie pe