Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
O nouă campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin
Florin Răchitan  - Luni, 5 Octombrie 2009

După eşecul de anul trecut, când dintr-un număr total de aproape 2.000 de eleve de clasa a IV-a din judeţul Satu Mare, doar 160 au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin, Direcţia de Sănătate Publică lansează o nouă campanie de vaccinare, cu modificări importante de strategie.

 

Detaliile au fost prezentate luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul responsabil cu problemele de sănătate publică din cadrul DSP, Lidia Tămaş.

Domnia sa a precizat că, de data aceasta, beneficiarele vaccinului gratuit vor fi elevele de clasa a VI-a şi a VII-a, deoarece, în urma unor studii recente s-a constatat că aceasta este vârsta potrivită pentru administrarea vaccinului.

 

Acţiunea va începe cu o campanie de informare a părinţilor, speriaţi anul trecut de zvonurile privind posibilele efecte secundare ale vaccinului. Campania de informare se va derula în cadrul şedinţelor cu părinţii, organizate în cursul lunii octombrie în toate şcolile din judeţ.

 

După aceea, părinţii vor fi invitaţi să-şi exprime în scris acordul cu privire la administrarea vaccinului. Dacă mai mult de jumătate dintre părinţi îşi vor da acordul, campania de vaccinare va avea loc, în caz contrar urmând să se renunţe la aceasta.

 

Potrivit evidenţelor DSP, în şcolile din judeţul Satu Mare există 1.750 eleve de clasa a VI-a şi 2.100 eleve de clasa a VII-a, care urmează să fie vaccinate, dacă părinţii vor permite acest lucru.

Tags: vaccin  col  uterin  
1245 vizite
Distribuie pe