Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noul director de la Electrolux anunţă disponibilizări
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Octombrie 2009

Un număr de 78 de angajaţi ai societăţii Electrolux din Satu Mare vor fi disponibilizaţi începând cu 1 noiembrie, potrivit anunţului făcut de noul director al fabricii sătmărene, Dietmar Bloemer, cu ocazia prezentării sale oficiale în cadrul unei conferinţe de presă.

 

În cursul acestui an au mai fost disponibilizaţi 250 de muncitori, dar noul manager german a afirmat că nu mai intenţionează să facă alte concedieri anul viitor.

 

În prezent, numărul angajaţilor este de 1.320, din care, de la începutul lunii noiembrie, 78 vor rămâne fără locuri de muncă, aşa cum a fost decis la mijlocul anului, în urma bilanţului consolidat. Aceştia vor primi un număr de salarii compensatorii egal cu cel al anilor lucraţi în fabrică, ceea ce înseamnă că unii vor pleca acasă chiar cu 800 milioane de lei vechi.

 

Noul director, Dietmar Bloemer, a ţinut să infirme zvonurile referitoare la alte disponibilizări în anul 2010, precum şi cele cu privire la posibila închidere a fabricii la începutul anului viitor.

Domnia sa a recunoscut că efectele crizei economice mondiale sunt resimţite şi la Electrolux, deoarece clienţii cumpără din ce în ce mai puţine aparate casnice, preferând să le repare pe cele vechi, dar piaţa de desfacere pentru aragazele produse la Satu Mare este încă asigurată la un nivel acceptabil în multe ţări europene şi în Rusia.

 

„Nu ne putem face planuri pe termen lung, dar pe termen mediu avem o strategie de supravieţuire şi asigurarea locurilor de muncă pentru angajaţii pe care îi avem” – a declarat Dietmar Bloemer.

Tags: dietmar bloemer  electrolux  disponibilizari  
3677 vizite
Distribuie pe