Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Donați cărți și rechizite la Shopping City Satu Mare, pentru copiii din medii defavorizate!
Shopping City Satu Mare  - Miercuri, 14 Septembrie 2022

Peste 44% dintre tinerii de 15 ani din România nu înțeleg textele citite. Din păcate, una dintre cauze este absența accesului la cărți și rechizite, conform celor mai recente statistici citate de World Vision România.

În același timp, în România nu există nicio bibliotecă în 4 din 10 școli de la sat, respectiv în 6 din 10 comune. Mai mult, cărțile de care dispun majoritatea școlilor de la sate sunt foarte vechi și uzate.

Shopping City Satu Mare umple rafturile goale până pe 21 septembrie

Pentru a veni în sprijinul copiilor la început de an școlar, Shopping City Satu Mare și World Vision România lansează Empty Classroom, campania de strângere de cărți și rechizite noi, aflată deja la a doua ediție. Toți cei care doresc să doneze cărți pentru copii (noi sau second-hand, dar în stare bună, pentru copiii din clasa 0 și până la liceu) sau rechizite (noi) sunt așteptați până pe 21 septembrie în Shopping City Satu Mare, într-un spațiu special amenajat.

Unde și când putem dona

Campania se va derula până pe 21 septembrie și va avea loc în 9 din mall-urile NEPI Rockcastle din țară: Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Mureș, Shopping City Timișoara, Mega Mall București, Shopping City Piatra Neamț, Brăila Mall, Shopping City Sibiu, Shopping City Târgu Jiu și City Park Mall Constanța.

Inițiativa are ca obiectiv să ajute peste 10.000 de copiii și 500 de profesori în acest an. La prima ediție, anul trecut, proiectul a venit în sprijinul a 24 de școli din 18 județe, ajungând la un număr de 7.768 de copii beneficiari.

Proiectul Empty Classroom face parte dintr-un parteneriat mai amplu al NEPI Rockcastle și al asociației, care are drept obiectiv sprijinirea copiilor din comunitățile vulnerabile din București, Ilfov, Constanța, Ialomița, Satu-Mare, Piatra - Neamţ, Mureş, Sibiu, Brăila, Galaţi, Timiș, Dolj, Gorj și Cluj.

987 vizite
Distribuie pe