Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Creşă pentru copii săraci
Penina Cirţ  - Luni, 19 Octombrie 2009

Nu mai puţin de 30 de copii, cu vârste de la 1 la 3 ani, vor beneficia de hrană, baie, supraveghere din partea educatoarelor şi jucării gratis la noua creşă socială „Prichindelul” inaugurată luni pe strada Ilişeşti.

 

La inaugurare au fost prezenţi primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarul Kereskenyi Gabor.

 

Înfiinţarea creşei „Prichindel”, administrată de Serviciului Public de Asistenţă Socială, a fost aprobată de Consiliul Local odată cu încetarea activităţii Centrului de Zi Prichindel, aflat în subordinea Consiliului Judeţean.

 

Creşa socială oferă îngrijire copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani, asigurând un program educaţional adecvat şi activităţi recreative şi de socializare. Ca o noutate, creşa oferă consiliere şi sprijin părinţilor.

 

Potrivit reprezentanţilor SPAS Satu Mare, familiile care beneficiază de serviciile acestei creşe sunt cele cu probleme financiare, cu părinţi care doresc să muncească, dar nu au unde să îşi lase copiii în timpul zilei.

 

Potrivit directorului executiv al SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ, copiii ajung la creşă în urma evaluării în teren: se face o anchetă socială, se constată situaţia familiei, apoi se întocmeşte un plan de servicii, ulterior cazurile fiind repartizate unui manager de caz, care va monitoriza pe perioada în care copilul se află în creşă respectarea planului de servicii, atât la copil, cât şi la părinte.

 

Copiii vor sta la creşa socială „Prichindel” între 8 şi 10 ore pe zi şi vor beneficia gratuit de toate serviciile, costurile de întreţinere şi salariile personalului fiind asigurate din bugetul local al municipiului Satu Mare.

Tags: cresa  sociala  ilisesti  
3881 vizite
Distribuie pe