Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Coadă ca pe vremea lui Ceauşescu pentru ajutoarele de încălzire
Sergiu Lenghel  - Joi, 29 Octombrie 2009

Sute de sătmăreni s-au îmbulzit joi la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) pentru a-şi depune cererile privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

 

Iniţial, membrii familiilor, precum şi persoanele singure cu venituri de până la 425 lei, aveau ca termen data de 30 octombrie pentru depunerea actelor necesare, dar, având în vedere aglomeraţia de la SPAS, se ia în calcul prelungirea acestui termen cu încă zece zile.

 

Potrivit celor declarate de şeful Biroului Prestaţii Sociale, Adrian Balaj, până la data de 29 octombrie au depus cereri un număr de 5.000 de persoane, doar în această săptămână depunând cereri 3.200 de sătmăreni.

 

Prin urmare, cei de la SPAS analizează posibilitatea prelungirii perioadei de preluare a cererilor până la data de 10 noiembrie.

 

La nivelul SPAS s-a constituit o comisie care are rolul de a verifica datele privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, înscrise în formularele de cereri şi declaraţii pe propria răspundere. În cazurile în care vor fi constatate nereguli în ceea ce priveşte declararea falsă a datelor, vor fi sesizate instituţiile abilitate în vederea luării măsurilor care se impun, iar sumele plătite necuvenit cu acest titlu se vor recupera.

Tags: coada  spas  ajutor  incalzire  
1839 vizite
Distribuie pe