Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Sătmărenii nu se mai înghesuie la loto
Sergiu Lenghel  - Duminica, 22 Noiembrie 2009

Sătmărenii nu se mai înghesuie ca în vremurile bune să joace la loto, însă premiul cel mare, de peste 6,5 milioane de euro, reprezintă o tentaţie pentru orice jucător împătimit.

 

La agenţiile loto din Satu Mare nu s-a mai stat la coadă duminică, însă nu pentru că lumea plecase să voteze. De vină pare a fi criza.

Cel puţin aşa ne spune gestionara agenţiei nr. 6 Horea, Mioriţa Lăşan, care constată o scădere a numărului de jucători la loto 6/49. "Sunt cei care joacă constant, şi de obicei vin pe ultima sută de metri, adică duminica. Dar nu mai sunt aşa de mulţi ca în anii trecuţi" - afirmă aceasta.

 

Pentru că agenţiile loto se închid la ora 14.00, unii au venit direct de la biserică să-şi încerce norocul, iar alţii o fac din obişnuinţă. Printre jucătorii fideli ai concursului se regăsesc şi sătmăreni care joacă doar atunci când premiul pus la bătaie este fabulos, cum este cazul şi acum.

 

Consilierul local Răzvan Boldor a jucat mai multe bilete la 6/49, însă nu de unul singur, ci împreună cu un grup de prieteni, şansele de câştig fiind mai mari. Şi Rareş Zamfir, directorul de marketing al Centrului Comercial "Someşul" a jucat trei bilete, cu gândul la milioanele de euro.
 

 

Potrivit gestionarei Mioriţa Lăşan, oamenii simpli joacă de obicei variante simple, cu şase numere, ce costă 4,40 lei. La agenţia loto situată pe B-dul I.C. Brătianu, lume puţină, dar se joacă.

 

Un pensionar de 80 de ani recunoaşte că nu joacă în fiecare duminică, doar atunci când premiile sunt foarte mari. "Am câştigat o dată, la începutul anilor "90. Am ghicit patru numere, însă nu erau mulţi bani, vreo patru salarii din acea vreme" - declară Vasile Avram.
 

 

Marele premiu la Loto 6/49 nu a mai fost câştigat de pe 7 iunie 2009, ziua alegerilor europarlamentare, când valoarea acestuia s-a ridicat la peste 11 milioane de euro. Cel mai mare premiu din istoria acestui joc s-a câştigat în 27 ianuarie 2008, valoarea lui fiind de 12,45 milioane de euro.

Tags: loto  premiu  mare  
1491 vizite
Distribuie pe