Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pensionarii îşi doresc un Centru de Zi
Sergiu Lenghel  - Joi, 21 Ianuarie 2010

Pensionarii sătmăreni au cerut joi în cadrul şedinţei Comitetului consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice organizarea unui bal de caritate pentru strângerea de fonduri destinate unui centru de zi.

 

Iniţial, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, a cerut anul trecut spaţiul fostei cantine Unio pentru ca cei vârstnici să poată desfăşura diferite activităţi în timpul liber, însă clădirea aparţine Ministerului Muncii.

 

Acesta a spus că problema este ca şi rezolvată, doar că mai trebuie strânşi nişte bani pentru unele lucrări la o casă cu două nivele. Mai exact, un membru al asociaţiei, care deţine acest imobil în zona cartierului Solidarităţii, îşi pune la dispoziţie casa, fără niciun fel de pretenţie financiară, pentru înfiinţarea unui Centru de Zi al Pensionarilor.

 

"Casa arată foarte bine, dispune şi de microcentrală, însă la etajul doi mai e nevoie de unele lucrări. Ne-am gândit şi la o modalitate de a strânge bani. Să organizăm un bal de caritate la care să participe oamenii de afaceri din Satu Mare" - a spus Marian.

 

"Noi nu vrem mila nimănui, dar cea mai mare durere e atunci când suntem izolaţi de societate. Centrul de zi din Baia Mare a primit sprijin din partea Ministerului Muncii, de ce nu ar putea face la fel şi cu noi?" - l-a întrebat Mircea Marian pe prefectul Radu Giurcă.

 

Toate aceste solicitări vor fi analizate de angajaţii Instituţiei Prefectului, la fel ca şi planul evenimentelor ce se preconizează a avea loc anul acesta la iniţiativa pensionarilor, pentru care s-a cerut şi sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean.

Tags: pensionari  centru  zi  
2239 vizite
Distribuie pe