Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Ajutoare de încălzire pentru familiile sărace
Florin Răchitan  - Joi, 14 Octombrie 2010

Conducerea Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, condiţiile în care sătmărenii cu venituri modeste pot să aibă acces în această iarnă la ajutoarele de încălzire stabilite de Guvern prin OUG 86/2010.

 

Directorul SPAS, Doina Văsuţ, şi şeful Biroului de Prestaţii Sociale din cadrul SPAS, Adrian Bălaj, a precizat că formularele de cereri pentru ajutoare de încălzire se împart deja din 12 octombrie la sediul din strada Ilişeşti nr.4, acestea fiind gratuite pentru toţi cei care le solicită.

 

„Ştim că anul trecut unii întreprinzători vindeau în librării, pe bani, astfel de formulare, dar îi anunţăm că acelea nu mai sunt valabile şi să nu se obosească să le vândă, fiindcă noi nu le vom primi” – a declarat Doina Văsuţ.

 

Sătmărenii care au venituri sub 615 lei/membru de familie sunt invitaţi să depună cereri pentru ajutoare de încălzire până în data de 5 noiembrie, ei urmând să beneficieze în fiecare lună de sume cuprinse între 16 şi 262 lei, în funcţie de condiţiile pe care le îndeplinesc.

 

Ei trebuie să declare toate veniturile pe care le încasează şi toate proprietăţile pe care le deţin, veridicitatea acestor informaţii urmând să fie verificată de inspectorii SPAS în teren şi prin confruntarea acestora cu baza de date a Direcţiei Taxe şi Impozite Locale, precum şi a Camerei Agricole. Cei care declară informaţii ce nu corespund realităţii riscă să li se facă dosar penal, autorităţile urmând să recupereze de la aceştia prejudiciul.

 

Cererile sunt preluate de personalul SPAS de pe strada Ilişeşti nr. 4 de luni până miercuri între orele 8 – 14 şi joi între orele 8 – 17.

3976 vizite
Distribuie pe