Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Transportatorii, arși la buzunar dacă nu au anvelope de iarnă
Ioana Gavrău  - Joi, 21 Octombrie 2010
Ministerul Transporturilor pregătește un act normativ prin care să oblige transportatorii de mărfuri şi călători să-şi echipeze vehiculele vehiculele cu anvelope de iarnă, începând cu data de 1 noiembrie 2010. Transportatorii sătmăreni recunosc că ideea nu este deloc rea, însă investiția este enormă.



În afară de amenzi, autoritățile intenționează să aplice și alte pedepse. Cei care nu vor avea anevelope de iarnă și rămân înzăpeziți vor plăti tractarea, amenzile fiind suportate direct de transportatori. Proiectul ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie, iar măsura s-ar putea extinde și la autoturismele mici.

Beniamin Kira, managerul firmei de transport Beny Trans din Satu Mare spune că măsura este cu două tăișuri. „Partea bună este că o să putem circula în trafic mult mai sigur. În ceea ce privește cea de-a doua parte, investiția pentru o astfel de dotare este foarte mare“, a spus Beniamin Kira.


Prețul unei anvelope de iarnă pentru un camion se ridică la suma de 2.000 lei. „La un camion am nevoie de 10 anvelope, asta înseamnă o cheltuială de 20.000 lei pentru o singură mașină, iar eu în parcul auto am 50! Investiția este imensă“, a mai spus Beniamin Kira.

Singurii care s-ar bucura mult de această lege sunt șoferii de TIR-uri și camioane.


„Este foarte greu să circuli iarna cu cauciucuri de vară. Odată echipată mașina pentru anotimpul rece și noi, șoferii, ne simțim mai în sigurață. Poți să controlezi altfel camionul“, a spus Ion Grigoraș, șofer pe camion.

Dacă legea se va aproba, proprietarul firmei de transporturi spune că își va echipa doar câteva mașini. „Doar cele care vor ieși din județ sau vor avea de făcut o cursă mai lungă vor fi echipate cu anvelope de iarnă“, a declarat Kira.
4256 vizite
Distribuie pe