Locale Altele
Duminica, 5 Decembrie 2021
Dum, 5 Dec 2021
Cadouri pentru copiii bolnavi de cancer
Fundaţia "Hans Lindner"  - Luni, 20 Decembrie 2010

Este cel de-al optulea an în care în preajma Sărbătorilor de Iarnă echipa „Raza Speranţei” al Fundaţiei „Hans Lindner” se deplasează la clinica de onco-pediatrie din Cluj, anul acesta  alături de voluntarii de la Liceul Catolic „Ham Janos”, care au pregătit copiilor internaţi numeroase cadouri.
 

 

Totodată au venit în completarea neajunsurilor din secţie, reînnoind seturile de pături aflate în dotarea secţiei cu 50 de pături de o mai bună calitate, precum şi cu jucării noi pentru camera de joacă.


 

A fost o trăire nemaiîntâlnită până acum, atât pentru copiii care şi-au dat frâu liber imaginaţiei de a-şi surprinde prietenii cu cadouri cât mai plăcute, cât şi pentru colaboratorii fundaţiei, cei care au procurat, împachetat şi au trimis 22 de pachete spre destinaţii diferite în ţară, fiecărui prieten al fiecărui copil.


 

Organizatorii mulţumesc şi de această dată sătmărenilor binevoitori care, achiziţionând felicitările de Crăciun ale Razei Sperantei, au avut şansa şi în acest an să aducă pe chipurile copiilor zâmbete şi noi speranţe.

Pantofi pentru copii săraci

 

La fel ca în anii trecuţi, 15 familii din programul Raza Speranţei au fost ajutaţi şi în acest an de echipa de la Fundatia „Hans Lindner” la cumpărăturile de Crăciun. Dincolo de obisnuitele  alimente şi obiecte specifice sărbătorii, de data aceasta fiecare copil a primit câte o pereche de pantofi noi.Tabere Infopartener

 

În perioadele  3-5 decembrie şi 10-12 decembrie Fundatia „Hans Lindner” a organizat două tabere internaţionale, ca evenimente de închidere a proiectului „Infopartener – colaborare transfrontalieră româno-maghiară pentru instruirea în informatica inovativă”.
 

 


Stagiile au fost organizate la Nyiregyhaza/Ungaria şi la Valea Măriei împreună cu Asociaţia Culturală a Tinerilor din Nyíregyháza. Au participat, ca rasplata, cei mai activi şi receptivi cursanţi ai programului lansat la începutul anului.

 

S-au realizat atât schimburi de experienţă cu tinerii de peste graniţă, cât şi noi practici pentru marirea sanselor de plasare pe piaţa muncii. Au avut loc activitati de team building, jocuri de echipa constructive, dar şi discuţii de grup despre cunoştinţele dobândite în cadrul cursurilor, şi aplicarea acestora în viaţa reală. Tinerii au povestit despre succesele lor în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă şi au oferit sfaturi, idei pentru uşurarea acestui proces.

2329 vizite
Distribuie pe