Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Raza Speranţei la Conferinţa Naţională de Oncologie Pediatrică
Cristina Tulba  - Luni, 11 Aprilie 2011

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc prima ediție a Conferinței  Naționale Actualități în Oncologia Pediatrică, organizată la București la inițiativa Asociației P.A.V.E.L. cea mai mare organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România, eveniment la care a luat parte și echipa Raza Speranţei al Fundaţiei „Hans Lindner”.

 

Conferința a reunit cei mai cunoscuți medici oncopediatri din România, dar și reprezentanți ai multor asociații de pacienți cu domeniu de activitate în oncologia pediatrică și protecția pacienților, precum și reprezentanți ai autorităților, dezbaterea având caracter interactiv.

 

Scopul manifestării a fost acela de a identifica problemele cu care se confruntă atât copiii bolnavi de cancer, cât şi medicii de oncologie pediatrică, să ofere informații de ultimă oră asupra progreselor înregistrate în clinicile din țară și în cercetare, dar totodată să atragă atenția asupra numărului tot mai mare al cazurilor de cancer la copii în România.

 

Au fost vizate și alte aspecte referitoare la diagnosticul timpuriu şi adecvat, asigurarea de resurse pentru un tratament potrivit acestor copii. În România rata medie de vindecare a acestor copii este cuprinsă între 30-60%, în funcție de specificul bolii. S-a mai discutat şi despre aspecte referitoare la inter-relaționarea, colaborarea mai de aproape şi eficientă, sau formarea unor grupuri de lucru comune ale asociațiilor și organizațiilor în scopul susținerii şi soluţionării problemelor micilor pacienți.

 

O lecție de viață plină de speranță și dorință de a trăi l-a constituit mărturia unor tineri care au reușit să învingă boala, trecând peste obstacolele medicale și financiare, mărturia lor stând ca dovadă în fața importanței unui diagnostic timpuriu și urmării unui tratament adecvat pentru cancerul la copii, pentru a crește speranța de viață.

 

Prezența la acest eveniment a echipei de la Raza Speranţei a însemnat un prilej de a cunoaște îndeaproape activitățile altor organizații cu profil asemănător din țară, dobândirea multor informații benefice continuității derulării programului, cât și o nouă confirmare a faptului că Raza Speranței poate menţine vie speranţa, poate atinge scopul şi trebuie să lupte în continuare alături de copii, părinți, cadre medicale şi asociaţii pentru a învinge boala.

1577 vizite
Distribuie pe