Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se pot depune cererile pentru ajutoare de încălzire
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Octombrie 2011

Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare primeşte din această săptămână cererile pentru ajutoare de încălzire la care au dreptul toţi sătmărenii cu venituri lunare nete mai mici de 615 lei / membru de familie.

În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Primăriei şi a SPAS au prezentat miercuri câteva detalii legate de acest program social.


 

Cei interesaţi pot să afle informaţii despre condiţiile în care se acordă acest ajutor atât la sediul SPAS de pe strada Ilişeşti nr.4, unde pot să ridice şi formularele gratuite pentru cereri de luni până joi între orele 8 - 14, cât şi la Biroul de Relaţii Publice al Primăriei sau pot consulta materialul postat pe site-ul Primăriei Satu Mare.

 

Primarul Iuliu Ilyes şi directoarea SPAS, Doina Văsuţ, au atras atenţia asupra faptului că, prin lege, au obligaţia de a verifica la faţa locului „prin sondaj” 60% dintre persoanele care depun cereri pentru ajutoare de încălzire, astfel că în iarna asta, până în luna martie, oricare solicitant se poate trezi cu controlul la uşă.

 

Tocmai de aceea, solicitanţii sunt rugaţi să completeze formularele cu date conforme cu realitatea în ceea ce priveşte veniturile obţinute de familie şi bunurile pe care le au în proprietate. În caz contrar, declaraţiile mincinoase vor fi considerate infracţiuni de fals, uz de fals sau înşelăciune după caz şi se vor pedepsi potrivit Codului Penal, urmând să se recupereze şi prejudiciile.

2659 vizite
Distribuie pe