Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ştii câţi ani au plămânii tăi?
Ioana Gavrău  - Joi, 17 Noiembrie 2011
Cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun, reprezentanţii Direcţie Publice de Sănătate Publică Satu Mare, au efectuat determinări gratuite de probe respiratorii. Astfel, sătmărenii au putut să vadă care este vârsta reală a plămânilor şi concentraţia de monoxid de carbon. Nu mai puţin de 60 de persoane s-au prezentat pentru aceste analize gratuite. Campania de prevenire a cancerului continuă până în data de 30 noiembrie.

Joi dimineaţa, între 11 şi 13, reprezentanţii DSP Satu Mare au efectuat determinări gratuite la plămâni. Nu mai puţin de 60 de sătmăreni şi-au făcut testele. Mulţi dintre ei au rămaşi suprinşi să vadă că, în ciuda faptului că nu sunt fumători, anii plămânilor sunt mult mai mari faţă de vârsta reală a acestora. Acest lucru se datorează faptului că persoanele în cauză stau lângă fumători.

Se poate trage astfel un semnal de alarmă deoarece bolile cardiovasculare şi cancerul îi ameninţă şi pe cei nefumători, dar care sunt expuşi la fumatul pasiv şi suportă consecinţele comportamentului altora.

În Satu Mare, pacienţi cu vârste sub 40 de ani sunt diagnosticaţi zilnic de cancer bronhopulmonar.

1380 vizite
Distribuie pe