Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Studiul de evaluare a sănătăţii populaţiei continuă la Carei
Consiliul Judeţean  - Joi, 24 Noiembrie 2011
După ce două zile la rând, nu mai puţin de 2000 de sătmăreni au fost evaluaţi din punctul de vedere a sănătăţii, marţi, 29 noiembrie, vine rândul Careienilor. Astfel, în sala de sport din curtea Apaserv, situată în Carei, pe strada Iuliu Maniu nr. 21, între orele 8-17, sunt aşteptaţi locuitorii care doresc să fie evaluaţi gratuit în cadrul acestui program.

Programul se adresează atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare.

În cadrul acestui program vor fi determinaţi următorii factori de risc cardiovascular: greutate, indice masă corporală, circumferinţă abdominală, tensiune arterială, fumat, colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, trigliceride, glicemia, vârsta, înălţime, antecedente personale AVC, infarct miocardic , antecedente heredocolaterale.

Pentru o determinare cât mai precisă a analizelor, recoltarea se va face din sânge venos, realizată de specialiştii de la SYNEVO România, care vor avea amplasat un punct de recoltare în incintă. Examenul clinic va fi efectuat de o echipa de medici sătmăreni.

La finalul evaluării fiecare persoană va primi o fişă cu datele examenului clinic, iar rezultatele analizelor din sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate în următoarea zi de la fişierul Policlinicii Spitalului Municipal Carei.

Singura recomandare din partea medicilor pentru locuitorii care vor beneficia de analizele gratuite din cadrul studiului este: a nu se consuma alcool şi a nu se mânca cu cel puţin 5 ore înaintea efectuării analizelor.
Consiliul Judeţean Satu Mare împreună cu Centrul de Diabet al Spitalului Judeţean, derulează, începând cu 14 noiembrie 2011, Studiul privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.
1381 vizite
Distribuie pe