Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Cadouri de la Fundaţia Hans Lindner pentru copiii bolnavi
Fundaţia Hans Lindner  - Joi, 8 Decembrie 2011

În fiecare an, în preajma Crăciunului, voluntarii din programul Raza Speranței al Fundatiei Hans Lindner poposeșc la Cluj la secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic.
 


În acest an, pentru a zecea oară, persoane dornice de ajutor, cu sufletul plin de căldură și dăruire, au readus  zâmbetul pe buzele copiilor bolnavi  și ale părinților intristați, redându-le speranța  și aducând spiritul Crăciunului cu ajutorul poveștilor.

 

Cinci actori voluntari ai Teatrului de Nord - secția maghiară, au jucat  o scenetă din povestea Mătușa Holle de Frații Grimm, personaje ale căror poveste a fascinat publicul tânăr. Sceneta a fost urmată de o piesă de balet realizată de Varga Erzsebet, elevă la Grupul Scolar Ham Janos.
 

 

Cadourile fundaţiei, precum şi cele venite din partea multor elevi sufletişti de la şcolile Mircea Eliade, Ion Creanga și Ham Janos, au fost împărțite de elevii delegaţi, voluntari ai şcolilor.

 

Pe lângă pachete s-a mai dăruit şi câte o carte mare de povești ilustrată,  precum şi câte un ursuleț de pluș cu eşarfa programului Raza Sperantei, mascota acestui an. S-au mai pregătit decoruri de Crăciun pentru secție, coronițe de brad, o iesle manufacturată,  2 cufere din lemn pentru depozitarea jucăriilor, totodată  s-a dotat secția cu televizoare pentru 4 saloane, trotinete, biciclete și triciclete.

 

Fundaţia Hans Lindner mulţumeşte si pe această cale tuturor voluntarilor implicați în această acțiune respectiv Asociației „Aranykapu”, domnilor Marchis Ioan, Szarvadi Janos, Szerviczki Akos, părinţilor şi cadrelor didactice, actorilor şi, nu în ultimul rând, nenumăraţilor donatori şi sponsori.

1799 vizite
Distribuie pe