Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Negreştenii sunt aşteptaţi luni la analize medicale gratuite
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Joi, 8 Decembrie 2011

Consiliul Judeţean Satu Mare împreună cu Centrul de Diabet al Spitalului Judeţean derulează Studiul privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

Prin urmare, în 12 decembrie, la Policlinica Spitalului Nou din Negreşti Oaş (intrarea dinspre strada VRĂTICEL), între orele 9-17, sunt aşteptaţi locuitorii din zona oraşului Negreşti Oaş (cu Cartea de Identitate), care doresc să fie evaluaţi gratuit în cadrul acestui program.

 

Programul se adresează atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare.

 

În cadrul acestui program vor fi determinaţi următorii factori de risc cardiovascular:

 

- factorii influenţabili: greutate, indice masă corporală, circumferinţă abdominală, tensiune arterială, fumat, colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, trigliceride, glicemie;

- factorii neinfluenţabili: vârsta, înălţime, antecedente personale (AVC, infarct miocardic), antecedente heredocolaterale

 

Pentru o determinare cât mai precisă a analizelor, recoltarea se va face din sânge venos, realizată de specialiştii de la SYNEVO România, care vor avea amplasat un punct de recoltare în incintă. Examenul clinic va fi efectuat de o echipa de medici sătmăreni.

 

La finalul evaluării fiecare persoană va primi o fişă cu datele examenului clinic, iar rezultatele analizelor din sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate de la fişierul situat în clădirea Spitalului Vechi Negreşti Oaş, etaj 3, începând cu ziua de miercuri între orele 9:00-14:00.

 

Singura recomandare din partea medicilor pentru locuitorii care vor beneficia de analizele gratuite din cadrul studiului este: a nu se consuma alcool şi a nu se mânca cu cel puţin 5 ore înaintea efectuării analizelor!

1532 vizite
Distribuie pe