Locale Altele
Vineri, 17 Septembrie 2021
Vin, 17 Sept 2021
Urgenţele asaltate de sătmăreni, de Crăciun
Spitalul Judeţean Satu Mare  - Marti, 27 Decembrie 2011

In perioada Crăciunului, Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost asaltata de aproape 500 de persoane care au solicitat asistenta medicala din diverse motive.

 

Un numar de 80 de persoane, 71 adulti si 9 copii, au solicitat acordarea de asistenta medicala in urma unor afectiuni digestive, majoritatea provocate de abuzurile alimentare si consumul excesiv de alcool.

 

Apoi 21 de persoane au ajuns la UPU in stare avansata de ebrietate, 13 dupa ce au fost agresate, 5 dupa ce au fost victime ale unor evenimente rutiere, 4 dupa ce au fost muscate de caini, 2 persoane (copii) dupa ce au suferit arsuri minore prin flacara sau cu lichid fierbinte.

 

In ajunul Craciunului s-au nascut 7 copii. Primul nascut in ziua de Craciun, la ora 12.15, este o fetita sanatoasa, in greutate de 2.500 gr.

 

In perioada analizata s-au depistat doua focare de rujeola, in localitatile Hrip si Turulung. In total, un numar de 27 de copii, majoritatea din Hrip, se afla internati in sectia de Boli Infectioase a SJU Satu Mare. In acest caz au fost anuntati specialistii in epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

1495 vizite
Distribuie pe