Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Donaţii de peste 8.000 de lei pentru copiii bolnavi de cancer
Florin Răchitan  - Joi, 5 Ianuarie 2012

Reprezentanţii Teatrului de Nord Satu Mare şi cei ai Fundaţiei „Hans Lindner” au prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele acţiunii de caritate ce a constat în organizarea unui spectacol special cu musicalul „Chicago” în data de 30 decembrie 2011, toate încasările de pe urma spectacolului fiind donate programului „Raza Speranţei” pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer.

 

Potrivit bilanţului prezentat de managerul general al Teatrului de Nord, Stier Peter, din contravaloare biletelor puse în vânzare şi din donaţiile spectatorilor s-au adunat 8.390 lei, suma fiind predată directorului Fundaţiei „Hans Lindner”, Tiberiu Koczinger, chiar în cadrul conferinţei de presă.

 

La rândul lui, Tiberiu Koczinger i-a înmânat managerului teatrului o diplomă, cu mulţumirile de rigoare pentru gestul nobil al actorilor din trupa „Harag Gyorgy”, care şi-a sacrificat ziua de dinaintea Revelionului pentru această acţiune de caritate.

 

Directorul fundaţiei le-a mulţumit şi spectatorilor care au participat în număr nesperat de mare la eveniment şi au făcut donaţii generoase pentru sprijinirea copiilor suferinzi de tumori maligne şi a familiilor acestora.

 

Colega sa de la Fundaţia „Hans Lindner”, Cristina Tulba, a anunţat că banii vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea unui aparat de respiraţie artificială, a unui perfuzor şi a unui glucometru, precum şi pentru amenajarea unei săli de recuperare prin mişcare, atât pentru copiii internaţi la spitalul de oncologie infantilă din Cluj, cât şi pentru părinţii lor, dintre care mulţi sunt sătmăreni.

 

Directorul Tiberiu Koczinger a declarat că tradiţia organizării unor asemenea spectacole de caritate, iniţiată în urmă cu un deceniu în cadrul Programului „Raza Speranţei”, va continua şi în acest an în beneficiul copiilor bolnavi din judeţul Satu Mare şi nu numai.

1677 vizite
Distribuie pe