Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Conducerea Electrolux este deschisă la dialog cu greviştii
Electrolux Romania  - Vineri, 20 Ianuarie 2012

Conducerea societăţii Electrolux România, în frunte cu managerul Dietmar Bloemer, ne-a transmis următorul comunicat de presă, ca reacţia la acţiunile de protest din ultima vreme ale sindicaliştilor:

 

Ca urmare a declaratiilor facute de liderii sindicatului “Samus”, de la fabrica Electrolux din Satu Mare, precum si a deciziei lor de a declansa greva de avertisment si, incepand de marti, greva generala – Electrolux doreste sa sublinieze urmatoarele aspecte:

 

1. De la declansarea conflictului de munca, Electrolux a initiat mai multe runde de negocieri cu liderii de sindicat, in cadrul carora compania a venit cu diverse propuneri pentru un nou contract colectiv de munca, insa sindicatul nu este de acord cu adoptarea unui nou contract colectiv de munca si nici cu aplicarea noului Cod al Muncii.

 

2. Electrolux subliniaza ca toate ofertele transmise catre sindicat se bazeaza pe noul Cod al Muncii. Atat actiunile intreprinse de companie, cat si propunerile inaintate sindicatului sunt legale si respecta legislatia din Romania. Mai mult decat atat, Electrolux doreste sa ajunga la o decizie favorabila ambelor parti, care sa tina cont atat de cererile angajatilor, cat si de noul Cod al Muncii – pe care Electrolux este obligat sa-l puna in aplicare incepand cu 2012.

 

3. Electrolux informeaza ca, atat in vechiul contract colectiv de munca (din 2011), cat si in propunerile inaintate sindicatului, salariul minim oferit angajatilor fabricii din Satu Mare este mai mare decat salariul mediu din judet.

 

4. In plus, dupa cum a anuntat si anterior, in luna ianuarie 2012 compania va mentine si va plati remuneratia angajatilor la acelasi nivel de anul trecut, desi contractul colectiv de munca a expirat la data de 31 decembrie 2011.

 

5. Electrolux ramane deschis si flexibil la alte negocieri si discutii constructive, compania dorind solutionarea tuturor aspectelor aflate in discutie, in cel mai scurt timp posibil.

1514 vizite
Distribuie pe