Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grevă generală la Electrolux
Florin Răchitan  - Marti, 24 Ianuarie 2012

Muncitorii din ambele schimburi de la fabrica din Satu Mare a societăţii Electrolux au intrat de marţi dimineaţa în grevă generală, ca urmare a eşecului negocierilor purtate în ultimele săptămâni între patronat şi Sindicatul Liber „Samus”. La grevă participă aproape 800 de sindicalişti, adică marea majoritatea a angajaţilor din fabrică.

 

Muncitorii din primul schimb au ieşit la ora 14.30 în curtea fabricii, unde şi-au spus păsurile, cerându-şi drepturile ce consideră că li se cuvin, adică păstrarea prevederilor contractului colectiv de muncă din 2011 şi majorări salariale de 200 de lei în cursul acestui an.

 

Conducerea fabricii insistă să semneze un nou contract colectiv de muncă, în condiţii mai puţin avantajoase pentru salariaţi şi oferă o majorare salarială mult mai mică. Negocierile au fost, însă, întrerupte, deoarece managerul Dietmar Bloemer a plecat din ţară pentru trei zile, iar înlocuitorii lui nu au autoritatea necesară să ajungă la vreo înţelegere cu sindicaliştii.

 

În aceste condiţii, filiala sătmăreană a Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, la care este afiliat Sindicatul Liber „Samus” din cadrul societăţii Electrolux, va organiza zilnic, începând de joi, marşuri de protest prin centrul oraşului, la care vor participa şi reprezentanţii altor sindicate afiliate.

 

Marşurile de protest se vor desfăşura în zilele de joi şi vineri, apoi săptămâna viitoare luni şi marţi, în fiecare zi între orele 15 – 17, pe traseul Calea Traian – B-dul I.C. Brătianu - Piaţa Libertăţii - Aleea Coposu – Piaţa 25 Octombrie, sindicaliştii urmând să-şi exprime nemulţumirile în faţa Prefecturii Satu Mare, considerând că au ajuns în situaţia aceasta din cauza politicii guvernului, care a favorizat strategia de exploatare a concernului Electrolux.

2557 vizite
Distribuie pe