Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Sprijin pentru sătmărenii fără adăpost
Prefectura Satu Mare  - Luni, 30 Ianuarie 2012

Prefectul Radu Giurcă a convocat luni Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza procedura pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite.

Au fost inventariate problemele cu care se confruntă Centrul Social de Urgenţă al SPAS Satu Mare, care împreună cu ONG-ul “Stea” identifică săptămânal persoanele care au nevoie de adăpost.

 

Locurile insuficiente şi lipsa personalului sunt probleme majore pentru care trebuie găsite soluţii. Alte neajunsuri semnalate au fost lipsa articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru aceste persoane, precum şi lipsa saltelelor.

 

Persoanele care se încadreaza în această categorie sunt cele care provin din casele de copii, persoanele în vârstă fără familie sau provenite din familii dezbinate, precum şi dependenţii de alcool.

 

Pentru acestea riscul de a deceda  din cauza hipotermiei creşte simţitor în aceste zile, când prognoza meteo anunţă ger.

 

Prefectul Radu Giurcă face un apel către organizaţiile cu activitate caritativă să doneze acestui centru, în măsura posibilităţilor,  îmbrăcăminte, încălţăminte  şi saltele. De asemenea roagă toţi cetăţenii care văd persoane căzute, bolnave sau fără adăpost să apeleze la numărul de urgenţă 112 pentru ca cei abilitaţi să poată interveni în timp util.

 

„Voi încerca să am o întâlnire cu primarul municipiului şi cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a vedea ce demersuri putem face pentru realizarea unui centru de permanenţă pentru oamenii străzii, cu capacitate mult mai mare decât cel existent. Indiferent de motivele care i-au adus în această situaţie, noi, ceilalţi, trebuie să ne preocupăm de soarta lor” - a precizat prefectul.

1116 vizite
Distribuie pe