Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Electrolux a închis poarta în nasul protestatarilor
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Februarie 2012

Muncitorii care s-au prezentat miercuri dimineaţa la serviciu la Electrolux au avut surpriza să constate că toate intrările sunt blocate, iar oamenii de ordine nu le-au permis accesul în incinta fabricii.


Aşa cum a recunoscut liderul sindical Sorin Faur, ei fuseseră informaţi anterior de decizia conducerii Electrolux de a închide fabrica timp de trei zile, însă nu au crezut că această măsură chiar va fi pusă în aplicare.

 

Cei 800 de muncitori de la Electrolux se află în grevă generală de două săptămâni şi consideră că interzicerea accesului lor în fabrică este ilegală, sindicaliştii anunţând că vor sesiza în acest sens Inspectoratul Teritorial de Muncă.

 

Gestul conducerii companiei nu i-a intimidat pe muncitori, aceştia înfruntând timp de aproape o oră temperatura de -26 grade Celsius, cât s-a înregistrat la ora 7 dimineaţa, şi scandând lozinci împotriva managerului Dietmar Bloemer, căruia i-au cerut demisia.

 

O surpriză plăcută a venit din partea omului de afaceri Vasile Lup, care auzind de situaţia de criză de la poarta fabricii Electrolux, le-a adus repede muncitorilor ceai cald şi cafea, ajutându-i să reziste mai mult.
 

 

Protestul spontan s-a terminat în momentul în care, la semnalul sindicaliştilor, oamenii au părăsit în ordine zona, plecând acasă. Greva generală continuă şi se aşteaptă ca şi joi dimineaţa să se înregistreze aceeaşi situaţie la intrarea în fabrica Electrolux.

2905 vizite
Distribuie pe