Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Asistenta sătmăreană Gozner Katalin, distinsă cu Premiul Dr. Mozes
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Duminica, 13 Mai 2012

O delegaţie de medici sătmăreni, alături de care s-au aflat şi Csehi Arpad Szabolcs -  preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi Marc Adrian - managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, au participat la decernarea premiilor „Dr. Mozes Carol” şi „Dr. Marta Buteanu”, eveniment desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea.
 

 

Decernarea premiilor a făcut parte din festivitatea de închidere a conferinţei internaţionale „Trecutul şi Prezentul Asistenţei Medicale Orădene”, organizată de către Fundaţia pentru Sănătate, în colaborare cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Oradea.

 

Premiul „Dr. Mozes Carol” a fost instituit în anul 2011 la iniţiativa Fundaţiei Partium şi a senatorului Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, cu scopul de a recompensa cei mai buni asistenţi medicali din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj.

 

Dr. Mozes Carol, medic diagnostician de excepţie şi un profesor cu simţ pedagogic înnăscut, a fost promotorul învăţământului sanitar bihorean, înfiinţând în 1968 Şcoala Tehnică de Asistenţi Sanitari, elaborând primele manuale pe care apoi le-a perfecţionat pentru pregătirea cadrelor medicale medii. „Tehnica îngrijirii bolnavului” este lucrarea sa de căpătâi, considerată „biblia asistentelor medicale”, servind ca manual pentru multe generaţii de cadre medicale.

 

În acest an, premiul a revenit asistentei şefe a Secţiei de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Gózner Katalin. Premiul a fost înmânat de către foştii miniştri ai sănătăţii, senatorul Cseke Attila, dr. Ritli Ladislau şi Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.
 

 

Gozner Katalin i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, pentru susţinerea necontenită a sistemului sanitar sătmărean, precum şi colegilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, care au fost prezenţi alături de ea în sala Teatrului de Stat Oradea.

 

Gózner Katalin lucrează din 1983 ca asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dovedind dăruire şi talent în munca prestată, fiind apreciată atât de colegi, cât şi de pacienţii îngrijiţi.
 

 

În cei aproape 30 de ani de carieră a participat activ la 5.500 de operaţii şi a contribuit la pregătirea tuturor generaţiilor de asistente de la Spitalul Judeţean Satu Mare. S-a implicat şi în activităţi sociale derulate de Sindicatul Sanitas, ocupând funcţia de preşedinte la nivelul Spitalului Judeţean şi vicepreşedinte la nivel judeţean al sindicatului timp de mai bine de 10 ani, susţinând necontenit membrii de sindicat în privinţa drepturile salariale.

1791 vizite
Distribuie pe