Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Atacul căpuşelor
Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare  - Luni, 14 Mai 2012

La Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judeţean Satu Mare au solicitat asistenta medicala, la sfârşitul săptămânii trecute, un numar de 398 de persoane, din care 138  au fost copii.

 

Majoritatea pacientilor au solicitat asistenta medicala pentru afectiuni digestive  sau respiratorii, dar un numar insemnat de pacienti - 30 in total - au  ajuns la UPU dupa ce au fost intepate de capuse. 

De asemenea,13 persoane au primit ingrijiri dupa ce au fost muscate de caini, 4 dupa ce au prezentat alergii post-intepatura insecte, 5  persoane au ajuns la UPU dupa ce au fost agresate, 2 dupa ce au fost victime ale unor accidente rutiere. 

 

Doi copii, o fetita in varsta de 2 ani si un baietel in varsta de 1,6 ani, au ajuns la UPU dupa ce au ingerat accidental un insecticid, respectiv o solutie medicamentoasa. Cei doi copii au fost internati in sectia Pediatrie pentru supraveghere  si tratament de specialitate. Starea lor de sanatate este buna, fetita a fost externata luni, iar baiatul a parasit spitalul in cursul zilei de marti.

1515 vizite
Distribuie pe