Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Săptămâna voluntariatului, în organizarea Caritas Satu Mare
Caritas Satu Mare  - Luni, 14 Mai 2012

Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu centrele de voluntariat şi VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România, anunţă cea de-a XI-a ediţie a acelei săptămâni din an care reuneşte în fiecare primăvara zeci de organizaţii ce implică voluntari, sute de acţiuni diverse de voluntariat şi evenimente de creştere a profilului voluntarilor în comunitate.

 

An de an, partenerii locali ai evenimentului - centre de voluntariat şi alte asociaţii, fundaţii, instituţii, grupuri informale şi companii responsabile social care au ales să se alăture SNV - aduc împreună idei de schimbare şi promovare, voluntari, resurse şi diverşi susţinători pentru ca, prin acţiuni si evenimente in comunitate, să atragă atenţia concetăţenilor lor asupra importanţei şi valorii implicării în viaţa comunităţii prin voluntariat.

 

SNV înseamnă acţiuni de voluntariat în domenii pornind de la ecologie la sănătate, social, educaţie, cultură, civic: târguri de oferte de voluntariat, evenimente stradale, acţiuni de igienizare, colecte de obiecte si cărţi, campanii de sensibilizare, acţiuni in beneficiul persoanelor instituţionalizate, construcţia de adăposturi, manifestări cultural-artistice, gale, prezentări şi dezbateri pe teme de voluntariat şi multe altele, derulate în locaţii dintre cele mai diverse, derulate de organizaţii, instituţii si grupuri dintre cele mai diverse.

 

Centrul de Voluntariat Caritas Satu Mare se alătură şi în acest an acţiunilor dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Programul manifestărilor din 2012 este:

 

Marţi 15/05/2012

 

Vizită la Centrul “Sfântul Paul” 

Vizita echipei de voluntari rromi din Ardud la Centrul “Sfântul Paul” din Satu Mare, unde voluntarii vor fi informaţi despre structura de lucru, serviciile şi activităţile Centrului de Voluntariat.

Ora: 14.00 – 16.00

Adresa: str. Luko Bela nr.15, Centrul “Sf. Paul”, Satu Mare

 

Un zâmbet pentru vârstnici

Program artistic prezentat  de grupul de voluntari de la Liceul de Artă „Aurel Pop” beneficiarilor Căminului de Zi pentru vârstnici.

Partener: Liceul de Artă „Aurel Pop”

Ora: 10.00 – 12.00

Adresa: B-dul Unirii nr.38, Căminul de zi „Sf. Iacob” pentru vârstnici Satu Mare

 

Miercuri 16/05/2012

 

Menţine-te în formă!

Gimnastică de recuperare  pentru îmbunătăţirea fizică a vârstnicilor.

Ora: 10.00 – 11.00

Adresa: str. Rosetti nr.2a, Centru de zi „Speranţa” pentru vârstnici, Satu Mare

 

Fii Voluntar !

Prezentare ţinută la nivel de şcoală, cu scop de recrutare, în comuna Turulung, despre activităţile de voluntariat şi oferta Centrului de Voluntariat.

Partener: Şcoala Generală Turulung

Ora: 12.00- 13.30

Adresa: Şcoala Generală Turulung, Jud. Satu Mare

 

Joi 17/05/2012

 

Frumuseţea nu are limite

Grupul de voluntari de la Colegiul Tehnic “Eliza Zamfirescu”, din clasa cu specialitatea manichiură şi coafură, oferă o zi de înfrumuseţare vârstnicilor de la centrul „Speranţa”.

Partener: Colegiul Tehnic “Eliza Zamfirescu”

Ora: 10.00- 12.00

Adresa: str. Rosetti nr.2a, Centru de zi „Speranţa” pentru vârstnici, Satu Mare

 

Un pas spre lumea basmelor

Un grup de voluntari vizitează copii spitalizaţi la secţia de Pediatrie unde desfăşoară diferite activităţi: citire de poveşti, învăţare de cântece, poezii, jocuri distractive, desen, pictură etc.

Partener: Spitalul Judeţean Satu Mare

Ora: 15.30 -16.30

Adresa: Spitalul Judeţean Satu Mare

 

Vineri 18/05/2012

 

Meci de fotbal

Un meci de fotbal dintre voluntarii Colegiului Tehnic “Ion I.C. Brătianu” şi tinerii beneficiari de la Centrul social “Casa Prieteniei”.

Partener: Colegiul Tehnic “Ion I.C. Brătianu”

Ora: 13.00 -15.00

Adresa: B-dul Lucian Blaga nr.19/A, Centrul social deschis “Casa Prieteniei”, Satu Mare

 

Acţiune de igienizare, colectarea deşeurilor menajere

Acţiune de igienizare, colectarea deşeurilor menajere de pe malul râului Tur organizat de Centrul de Resurse pentru Integrare socială şi profesională Caritas Satu Mare - punct de lucru Turulung.

Partener:  Primăria Turulung

Ora: 13.00 -15.00

Locaţia: Malul râului Tur, comuna Turulung, judeţul Satu Mare

1761 vizite
Distribuie pe