Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A venit …toamna protestelor
Lorena Georgi  - Miercuri, 5 Noiembrie 2008

După ce profesorii au anunţat că vor intra în grevă, angajaţii Companiei Căile Ferate Române le urmează exemplul.

Liderul de sindicat al angajaţilor CFR Satu Mare de la Mişcare Comercial, Maria Miclăuş, a declarat că sindicaliştii au decis să declanşeze conflictul de muncă pentru a cere aprobarea bugetului de venituri pe anul în curs. Protestul va fi declanşat în cursul zilei de vineri, între orele 7.00 şi 13.00 şi va afecta la Satu Mare 25% din activitatea zilei.

Liderul de sindicat a declarat că maximum zece trenuri nu vor circula în intervalul orar programat pentru proteste, însă acest lucru se va decide joi dimineaţa. Sindicaliştii CFR vor renunţa la conflicte dacă Guvernul va rezolva problema bugetului şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă la Căile Ferate Române.

 

Şi ambulanţierii se pregătesc de proteste. La nivel naţional aproape 10.000 de angajaţi ai serviciului de ambulanţă, dintre care 7.000 sunt cadre medicale, vor face grevă de avertisment, pe 11 noiembrie, dacă nu li vor mări salariile cu minimum 50%, a anunţat marţi preşedintele Federaţiei Naţionale Ambulanţa, Tudor Damian. La Satu Mare, liderul de sindicat Ambulanţa, Valer Fechete, a anunţat că membrii sindicatulului se vor solidariza cu colegii lor din ţară şi se pregătesc de grevă japoneză pe 11 noiembrie, iar în funcţie de rezultatul negocierilor  vor fi continuate mişcările sindicale, ajungându-se până la grevă generală.

« Greva generală în sistemul medical de urgenţă nu înseamnă întreruperea totală a activităţii, aşa că cetăţenii judeţului Satu Mare pot să stea liniştiţi,  pentru că salvările vor fi prezente la solicitări. Fechete a menţionat însă că sătmărenii trebuie să dea dovadă de înţelegere şi să solicite ambulanţa doar pentru urgenţe, iar pentru restul afecţiunilor să ceară sprijinul medicilor de familie. Sindicaliştii Federaţiei Ambulanţa consideră că majorarea salariilor ar motiva personalul să nu plece din cadrul serviciului public de ambulanţă şi ar ajuta la pregătirea profesională la standarde europene.

 

De proteste se pregătesc şi ceilalţi angajaţi din Sănătate, după ce luni negocierile sindicaliştilor din Federaţia Sanitas cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, au eşuat. Ministerul Sănătăţii a propus o majorare a salariilor cu până la 7%, însă cadrele medicale afiliate la Sanitas nu au fost mulţumite şi au anunţat că vor declanşa greva generală pe 20 noiembrie.

Tags: greva  cfr  ambulanta  
1865 vizite
Distribuie pe