Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Chirurgie Vasculară la nivel european în Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Mai 2012

Un reputat medic specialist, nouă asistente şi trei infirmiere alcătuiesc noua echipă a Compartimentului de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean, recent dotat cu aparatură de ultimă generaţie în urma unei investiţii substanţiale a Consiliului Judeţean.

 

Echipa a fost prezentată miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

 

Dacă până acum mulţi sătmăreni îşi făceau operaţiile la spitalul din Debrecen, acum şeful de clinică de la Universitatea Debrecen, dr. Galajda Zoltan, a fost adus la spitalul din Satu Mare, la insistenţele preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

 

Dr. Galajda Zoltan este un reputat chirurg cardiac şi vascular, absolvent al Facultăţii de Medicină din Târgu Mureş, care a efectuat peste două mii de operaţii pe cord deschis în România, Ungaria, Germania şi Franţa, el făcând şi prima operaţie din lume de „disecţie aortă prin canularea arterei brahiale.

 

De asemenea, a efectuat nenumărate intervenţii chirurgicale în premieră naţională, având şi un brevet de inventator pentru un dispozitiv medical şi este autorul a numeroase lucrări de specialitate, fiind citat în peste 140 de publicaţii internaţionale.
 

 

Noua „achiziţie” a Spitalului Judeţean Satu Mare a declarat că a acceptat oferta, deoarece a văzut în preşedintele Consiliului Judeţean un om interesat în dezvoltarea sistemului sanitar şi a vrut să vină în ajutorul pacienţilor sătmăreni dintre care a întâlnit mulţi la Debrecen, iar unii dintre ei nu aveau posibilităţile financiare necesare pentru a-şi plăti operaţiile.

 

De asemenea, dotarea modernă a noului Compartiment de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Satu Mare a constituit un alt punct de atracţie, dr. Galajda Zoltan declarând că unele aparate de aici sunt mai complexe şi mai eficiente decât cele din Debrecen. De exemplu, unul dintre cele mai importante aparate este un balon de contrapulsaţie, care funcţionează ca o inimă auxiliară pentru a ţine în viaţă pacientul în timpul operaţiei. Valoarea totală a investiţiilor în aparatură a fost de aproape 1,2 milioane de lei.

 

„Am vrut să arăt că la noi se poate întâmpla şi un fenomen invers, în sensul că nu toţi medicii pleacă din România, mai vin acasă şi reputaţi specialişti bine pregătiţi în domeniu. Astfel, sătmărenii nu mai trebuie să plece la centrele universitare medicale din ţară sau din străinătate pentru asemenea intervenţii, ba chiar pot să vină la noi şi pacienţi din alte judeţe. Ambiţia noastră este să facem din Satu Mare un centru medical zonal sau chiar regional” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

6136 vizite
Distribuie pe
Balogh Istvan Robert
Buna ziua as dori o operatie sau un stend la piciorul stang am o vena a fundata deoarece nu-mi permit o operatie la Cluj din motive financiare este foarte scump multumesc astept rasp sunt din Satu mare Numele Balogh Istvan Robert
2022-01-24 23:14:22
Filip Iosif
Rog programare chirurgie vasculara.
2021-06-04 17:33:10
Negrea Florin Danut
As dori o programare la chirurgie vasculara
2020-01-22 17:42:10
Cut dana
Avem mare nevoie de chirurgie vasculara in satu mare sa nu mai umblam in alte judete am nevoie de o programare la chirurgie vasculara pe nume cut Gheorghe
2018-06-25 20:31:09