Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Ministrul Liviu Pop a ascultat nemulţumirile sindicaliştilor
Florin Răchitan  - Joi, 30 August 2012

La şedinţa de joi a Comitetului de Dialog Social de pe lângă Prefectura Satu Mare, la întrebările sindicaliştilor şi reprezentanţilor patronatului sătmărean a răspuns chiar ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, aflat în vizită oficială în mai multe judeţe din această regiune a ţării. La şedinţă au fost prezente oficialităţile judeţene, dar şi senatorul Valer Marian şi deputatul Erdei D. Istvan.

 

Tema principală a întâlnirii a fost noua lege a dialogului social, care urmează să intre în vigoare din luna octombrie, ministrul ascultând opiniile şi propunerile sindicaliştilor în legătură cu aceasta, dar au fost abordate şi teme economice legate de rectificarea bugetară şi de drepturile financiare recâştigate ale diferitelor categorii socio-profesionale.

 

Preşedintele filialei sătmărene a Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, Sorin Faur, secretarul acestei filiale, Vasile Dârle, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Ioan Drăgan, cel al Sindicatului Liber din Învăţământ, Victor Oprea, precum şi lidera sindicalistelor de la fabrica Mondiala, Maria Bîjan, şi-au prezentat fiecare nemulţumirile şi propunerile, notate conştiincios de ministru.

 

Maria Bîjan a ridicat o problemă în general neglijată în aceste vremuri. „Înţelegem că trebuie să restituiţi anumite drepturi bugetarilor sau pensionarilor, dar parcă la muncitorii care lucrează în domeniul privat nu se gândeşte nimeni. Vă cerem să ne daţi înapoi măcar impozitul pe tichetele de masă, deoarece chiar şi suma aceea de 30 de lei contează mult pentru cineva care munceşte toată luna pentru un salariu de 700 de lei” – a declarat Maria Bîjan.

Ministrul Liviu Pop i-a răspuns că are în vedere rezolvarea acestei probleme, însă asemenea măsuri trebuie să fie aprobate de Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, deoarece „România este sclava acestor organizaţii”. 

3603 vizite
Distribuie pe