Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Caravana Carierei la Satu Mare
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 5 Septembrie 2012

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, a participat miercuri la intalnirea regionala din cadrul proiectului „Caravana Carierei”, alaturi de reprezentanti ai angajatorilor locali, ai autoritatilor cu atributii in piata muncii, profesori, elevi, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale cu activitate in zona de tineret si mass media locala, la invitatia reprezentantilor Blocului National Sindical Bucuresti.

 

In cadrul acestei intalniri s-a dorit identificarea si dezbaterea pe larg a nevoilor existente la nivel local din perspectiva sistemului de invatamant (furnizor de resurse umane), nevoile şi asteptarile angajatorilor ce preiau forța de muncă tânără, problemele cu care se confrunta tinerii aflati la inceput de cariera.

 

Se doreste crearea unei Retele de Centre Regionale pentru Dezvoltarea Carierei, cate unul pentru fiecare regiune a proiectului, unde se va oferi consiliere asigurată de personal calificat, prin metode si instrumente moderne de asigurare a tranzitiei tinerilor abolventi de la scoala la piata muncii si invatamantul superior.

 

Reteaua se va forma prin implicarea urmatorilor actori locali: AJOFM, autoritati publice locale, universitati, ONG-uri, patronate, institutii de invatamant preuniversitar,  societati comerciale, mass-media.

 

Adrian Stef a afirmat in alocutiunea ca este foate important ca in judet, pentru crearea de noi locuri de munca, sa se investeasca in infrastructura si in turism.

 

Un proiect foarte important care vizeaza crearea de locuri de munca este drumul expres care se construieste  de anul viitor si va lega municipiile Satu Mare si Baia Mare. Insa proiectul  drumului expres este important si pentru ca va lega Satu Mare de Nyiregyhaza si deschide drumurile mai departe catre toata Europa.

1316 vizite
Distribuie pe