Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Citostatice pentru copii bolnavi de cancer, prin Raza Speranţei
Cristina Tulba  - Vineri, 21 Septembrie 2012

Programul Raza Speranței al Fundației Hans Lindner este un program de asistență psiho-socială care are în vedere recuperarea și  îmbunătățirea calității vieții copiilor suferinzi de cancer și leucemie și a familiilor acestora. 

În prezent, programul vizează 25 de copii bolnavi de cancer și leucemii din județ  și 20 de copii din județele învecinate.

 

Specificul activității programului este centrat pe organizarea unor programe și evenimente cu trăiri emoționale benefice recuperării, însă în ultimele luni multe din obiectivele pe anul în curs au fost  anulate din pricina lipsei citostaticelor necesare tratamentului copiilor internați.

 

Lipsa din spitale a tratamentelor necesare a făcut ca prioritatea vitală să devină în cursul anului 2012 achizitionarea medicatiei necesare tratamentului a 18 copii internați la secția de oncopediatrie a Institutului „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, valoarea atribuită fiind de  20.000 lei.

 

Dincolo de contribuția  în procurarea citostaticelor/tratamentelor copiilor internați, echipa Raza Spertasnţei este în continuare în preajma copiilor sătmăreni, dorind să surprindă și să împărtășească momentele emoționale din viața familiilor din Raza Sperantei, unul dintre acestea fiind bucuria începutului școlii.

 

Împreună cu copiii și părinții s-a pornit la drum pentru a căuta rechizitele necesare, caietele speciale, ghiozdanele și uniformele pentru bobocii din  clasa I, elevii mai mari optând în schimp pentru a-și reînnoi garderoba de toamnă sau a-și achiziționa rechizitele necesare pentru întregul an școlar.

 

Copiii, asemenea părinților și echipei Raza Speranței, s-au alăturat cu entuziasm și bucurie, dar și cu emoții constructive pregătirilor acestui nou început, regăsind în această acțiune speranța în lupta pentru viață.

1291 vizite
Distribuie pe