Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sindicaliştii Cartel Alfa au pichetat Prefectura
Florin Răchitan  - Marti, 2 Octombrie 2012

Aproape 50 de membri ai sindicatelor sătmărene afiliate la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa au organizat marţi după-amiază un miting de protest în faţa Prefecturii, în cadrul unei acţiuni care a avut loc concomitent în mai multe oraşe din ţară.
 

 

Sindicaliştii au dorit să atragă atenţia guvernanţilor asupra respectării promisiunilor pe care le-au făcut în timpul protestelor din această iarnă şi în campania electorală în care Cartel Alfa a susţinut deschis Uniunea Social-Liberală.

 

Sindicaliştii solicită modificarea şi aplicarea Legii salarizării unice pentru bugetari şi majorarea salariului minim în 2013 la cel puţin 850 de lei, precum şi abrogarea actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă.

 

Preşedintele şi secretarul general al Cartel Alfa Satu Mare, Sorin Faur şi Vasile Dârle, precum şi aliaţii lor care au luat cuvântul, Ioan Secan de la Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Ioan Drăgan de la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, au recunoscut că s-au făcut câţiva paşi în punerea în aplicare a acestor deziderate, dar situaţia socială din România continuă să fie aproape fără speranţă.

 

După discursuri, protestatarii s-au retras sub terasa Prefecturii, pentru a se pune la adăpost de ploaia măruntă pornită din senin, în timp ce liderii sindicali au fost primiţi de prefectul Eugeniu Avram, căruia i-au înmânat o petiţie, pe care acesta urmează s-o trimită la Bucureşti, la conducerea Guvernului.

1483 vizite
Distribuie pe