Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Donaţi legume şi fructe pentru copiii săraci!
Fundaţia Hans Lindner  - Joi, 4 Octombrie 2012

Fundația Hans Lindner vine adeseori în ajutorul acelor asociații sătmărene care asigură servicii de protecţie socială copiilor sau tinerilor proveniți din medii defavorizate.

Acest sprijin constă în organizarea unor programe educative, în alimentație precum și pregătirea lor pentru un debut reuşit pe piața muncii.

 

Din experiența anului trecut s-a dovedit că o activitate de o maximă actualitate în lunile de toamnă este conservarea fructelor și legumelor pentru iarnă.

 

Această muncă are mai multe avantaje: este mobilizatoare şi economică, asigură rezerve și, nu în ultimul rând, compoturile și murăturile sunt foarte sănătoase.

 

Fundația Hans Lindner acordă ajutor în organizarea acestui proces, implicându-i şi pe copiii asistați, împreună cu părinții lor, dar și mulți voluntari.

 

Acţiunea poate fi sprijinită şi din exterior: sunt aşteaptaţi agricultori din Satu Mare şi din împrejurimi, cei care au un surplus şi ar putea sprijini această activitate cu produse agricole.

 

Se caută morcovi, pătrunjel, ţelină, gulii, ceapă, vinete, varză, fructe de sezon. Donaţiile servesc exclusiv meselor copiilor aflaţi în dificultate. Dacă este necesar, fundaţia se va strădui să ajute şi la culegerea şi transportul  bunurilor.

 

Donaţiile sau oferirea voluntariatului se poate face zilnic între orele 8 şi 16, la numărul de telefon 0261-715.136 sau la sediul fundaţiei, pe strada Ceahlăului nr. 38.

1465 vizite
Distribuie pe