Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Jandarmii au donat 30.000 ml sânge
Jandarmeria Satu Mare  - Vineri, 9 Noiembrie 2012

În cadrul campaniei de donare de sânge, care a avut loc pe parcursul acestei săptămâni, organizată  de Jandarmeria Satu Mare în seria acţiunilor din cadrul campaniei Jandarmii sunt oamenii de lângă tine”,  peste 60 de jandarmi sătmăreni au donat aproximativ 30.000 ml de sânge.

 

Prin iniţerea acestei campanii, Jandarmeria Satu Mare a dorit să contribuie la soluţionarea temporară a crizei de sânge cu care s-a confruntat în ultima perioadă Centrul de Transfuzii Satu Mare şi cel mai important, să îşi aducă contribuţia la salvarea de vieţi omeneşti. 

 

În acest moment, ca urmare a implicării jandarmilor, stocul de sânge aflat la nivelul Centrului de Transfuzii s-a echilibrat.  


Obiectivul prioritar al acestei campanii a fost acela de a atrage atenţia opiniei publice asupra crizei actuale de sânge din spitale şi asupra faptului că fiecare poate contribui în acest fel la salvarea unei vieţi omeneşti.

  

România se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge. Astfel, Jandarmeria a dorit să  sensibilizeze angajaţii  şi populaţia privind importanţa donării conştiente permanente  de sânge şi să atenţionăm asupra insuficienţei rezervelor sanguine din spitale.

 

1141 vizite
Distribuie pe