Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cât câştigă vedetele TV
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 24 Septembrie 2008
Odată cu revenirea pe sticlă a unora dintre cele mai cunoscute show-uri de televiziune, vedetele îşi iau în primire locurile călduţe de prezentatori, moderatori sau realizatori, care le aduc salarii de zeci de mii de euro pe lună.
 
Andreea Raicu, prezentatoarea show-ului „Megastar” de la Prima TV, Virgil Ianţu, amfitrionul noii producţii „Calendarul anului”, de la acelaşi post, Ştefan Bănică Junior, prezentator şi regizor al show-ului „Dansez pentru tine” de la Pro TV sau Dan Negru, vedeta postului Antena 1, sunt doar câteva nume din showbiz-ul autohton ale căror lefuri se ridică la sume ameţitoare.

Faptul că unele vedete de televiziune câştigă zeci de mii de euro nu mai este o surpriză pentru nimeni. Lefurile lor sunt corelate cu audienţa pe care o înregistrează emisiunea pe care o prezintă, cu popularitatea lor, precum şi cu gradul lor de profesionalism.

Astfel, potrivit „Cotidianul”, Andreea Esca, cea mai bună prezentatoare de jurnale de ştiri de la Pro TV, câştigă aproximativ 40.000 de euro. Suma „acoperă” prestaţia ei de la ştiri, implicarea în proiectul „The One”, revistă unde este director, şi bonusul de întreţinere lunară şi look, în valoare de 5.000 de euro.

Ştefan Bănică Junior, prezentator, cântăreţ, regizor şi consultant al emisiunii „Dansez pentru tine” de la Pro TV, a câştigat lunar în jur de 30.000 de euro sezonul trecut. Mihai Dedu, care prezintă matinalul de la postul lui Sârbu, primeşte, în schimb, doar 12.000 de euro.

Ştiriştii încasează cele mai mari lefuri

Postul concurent, Antena 1, îşi plăteşte ştiriştii cu sume cuprinse între 20.000 şi 30.000 de euro lunar. Astfel, Alessandra Stoicescu încasează 28.000 de euro, potrivit „Cotidianul”, sumă care include bonusurile pentru statutul de vedetă al postului din Băneasa şi pentru întreţinerea imaginii. Colegul ei de pupitru, Lucian Mândruţă, primeşte aproximativ 20.000 de euro pe lună, la care se mai adaugă banii încasaţi din proiectele separate pe care le desfăşoară acesta la Antena 1, prin firma sa de producţie.

Nici Dan Negru sau Mircea Radu nu o duc mai rău la postul conservatorului Voiculescu. Lefurile lor ajung până la 20.000 de euro, respectiv 18.000 de euro, la care se adaugă comisionul din concursurile de SMS-uri care se desfăşoară pe parcursul emisiunilor pe care le prezintă, respectiv „Vreau să fiu vedetă” şi „Din dragoste”.

Raicu, pe urmele lui Esca

O vedetă bine cotată de când prezintă emisiunea „Megastar” de la Prima TV este Andreea Raicu, care aproape o ajunge din urmă pe Esca, câştigând lunar aproximativ 30.000 de euro. Colegul ei de la acelaşi post, Virgil Ianţu, este remunerat cu aproape 20.000 de euro.

Potrivit surselor EVZ, „Naşul” de la B1 primeşte 15.000 de euro pentru prestaţia sa de fiecare seara, exceptând week-end-ul, Cârcotaşii sunt remuneraţi cu 20.000 de euro lunar fiecare, Robert Turcescu ar încasa de la Realitatea în jur de 20.000 de euro, iar Măruţă ar primi de la Pro TV pentru prezentarea programului „Happy Hour” tot 15.000 de euro. Teo Trandafir încasează de la Prima TV o sumă de aproximativ 20.000 de euro, asta după ce se zvonea că Vântu i-ar fi oferit 40.000 de euro pentru prezentarea emisiunii „TeoViziunea” de la postul Romantica.

Şi vedetele TVR sunt cotate destul de bine, pentru că, pe lângă salariu, ele încasează lunar bonusuri „de imagine” şi de „întreţinere”. Radu Naum şi Vlad Enăchescu, plecaţi în cele din urmă la Gsp TV, respectiv Realitatea TV, câştigă acum mai mult decât aveau la TVR, respectiv 10.000 de euro, potrivit informaţiilor EVZ.

Tags: vedete  televiziune  salarii  
4436 vizite
Distribuie pe