Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cel mai bine vândute jocuri video
Evenimentul Zilei  - Duminica, 7 Septembrie 2008
Jocurile video s-au bucurat de un mare succes încă de la apariţie. Oameni de toate vârstele au putut vedea prin intermediul lor cum arată lumi imaginare, au călătorit şi au luptat cu specii extraterestre ostile în Cosmos, pentru a apăra Pământul, au rezolvat situaţii dificile sau au fost, chiar dacă numai în lumea virtuală şi pentru scurtă vreme, supereroi.

Vă prezentăm în continuare cel mai bine vândute jocuri video, destinate celor mai populare platforme: Xbox 360, Wii, Play Station 2, Play Station 3 şi PC.

XBOX 360

Halo 3 - 8,1 milioane de copii vândute
. Halo este un joc de acţiune creat de compania Bungie şi publicat de Microsoft. Partea a treia a fost lansată pe 25 septembrie 2007 şi este povestea unui război interstelar ce are loc în secolul 26, între oamenii conduşi de United Nations Space Command şi o alianţă de specii extraterestre, cunoscute sub numele de Covenant. Halo 3 a adus încasări de 300 de milioane de dolari numai în prima săptămână de la lansare. Mai mult, circa 1 milion de oameni au jucat Halo 3 în primele 24 de ore de la lansarea sa.


NINTENDO WII

Wii Sports - 26 de milioane.
Jocul sportiv a fost lansat odată cu consola Nintendo Wii la sfârşitul lui 2006. De asemenea, el este inclus în pachet cu terminalul Wii în toate ţările în care acesta a fost lansat, cu excepţia Japoniei. Wii Sports este o colecţie de şase jocuri, care au rolul de a scoate în evidenţă performanţele consolei Nintendo Wii şi în special al telecomenzii inovatoare Wii Remote. Cele cinci sporturi sunt: tenis, baseball, bowling, golf şi box. Regulile fiecărui joc sunt simplificate, pentru a le fi accesibile noilor jucători.


PLAY STATION 2

Gran Turismo 3: A-spec - 15 milioane.
Este un joc de curse auto, primul din seria cu acelaşi nume lansat pentru consola Play Station 2. Cursele variază de la unele foarte scurte până la unele de anduranţă, care ţin ore întregi. Jucătorul poate alege între 150 de modele de maşini care îi sunt puse la dispoziţie. Există, de asemenea, magazine şi ateliere unde acestea pot fi îmbunătăţite. Pe măsură ce jucătorul avansează în joc, el are parte de premii: maşini şi echipamente mai performante.


PERSONAL COMPUTER - PC

The Sims - 50 de milioane.
Jocul, care simulează viaţa reală în mediul virtual, a fost dezvoltat de compania Maxis şi publicat de Electronic Arts. Grafica îi aparţine designerului Will Wright, cunoscut şi pentru crearea graficii jocului SimCity. Jucătorul, prin intermediul unui personaj virtual, trebuie să-şi ducă la bun sfârşit activităţile zilnice. La numai doi ani de la lansare, în 2002, The Sims devenea cel mai bine vândut joc din istorie - 6,3 milioane de copii. În cei 8 ani ai săi, acţiunea jocului a fost extinsă prin şase pachete noi şi o continuare - The Sims 2. În acest moment, este în lucru The Sims 3.
 
Tags: jocuri video  vanzare  succes  
8160 vizite
Distribuie pe