Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Atac phishing pe reţelele Hotmail şi GMail
Hotnews  - Marti, 6 Octombrie 2009
Sistemul de e-mail al gigantului Google, Gmail, a fost tinta unui atac de tip phishing, dar compania sustine ca a reusit sa asigure securitatea conturilor afectate, relateaza BBC News.

In cursul diminetii de marti, pe internet au fost postate liste care contineau peste 30.000 de useri si de parole de la diferiti provideri de e-mail. Listele cuprindeau mii de useri Microsoft Hotmail, dar printre acestea se aflau si circa 500 de conturi Gmail.

Phishingul este o metoda prin care, prin intermediului unor site-uri clonate, utilizatorii de internet sunt invitati sa-si actualizeze diferite date confidentiale, de la conturi bancare la useri si parole de mailuri.

"Am aflat recent de o schema extinsa de tip phishing prin intermediul careia hackerii au intrat in posesia datelor de logare pe mail, inclusiv a celor Gmail", a declarat un purtator de cuvant al Google.

"Imediat ce am aflat de atac, am resetat parolele conturilor afectate. Vom continua sa resetam parolele si altor conturi, daca aflam ca acestea au fost furate", a adaugat el.

Gigantul a subliniat ca identificarea datelor personale nu este rezultatul unei erori de securitate, ci mai degraba "o escrocherie prin care utilizatorii au dat pe mana hackerilor aceste informatii confidentiale".
Tags: phishing  hotmail  gmail  
5135 vizite
Distribuie pe